Blog

150 jaar Tabasco

Eén van de leukste kookboeken in mijn kast is een Tabascoboekje met heerlijk bruikbare familierecepten, leuke feitjes en anekdotes over het Tabasco familiebedrijf. Het boekje is – nu 25 jaar geleden – geschreven ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van Tabasco. De recepten zijn van toenmalig eigenaar Paul McIlhenny, achter-achterkleinzoon van oprichter Edmund McIlhenny.

Blog

150 jaar Tabasco

Eén van de leukste kookboeken in mijn kast is een Tabascoboekje met heerlijk bruikbare familierecepten, leuke feitjes en anekdotes over het Tabasco familiebedrijf. Het boekje is – nu 25 jaar geleden – geschreven ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van Tabasco. De recepten zijn van toenmalig eigenaar Paul McIlhenny, achter-achterkleinzoon van oprichter Edmund McIlhenny.

150 jaar Tabasco

Eén van de leukste kookboeken in mijn kast is een Tabascoboekje met heerlijk bruikbare familierecepten, leuke feitjes en anekdotes over het Tabasco familiebedrijf. Het boekje is – nu 25 jaar geleden – geschreven ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van Tabasco. De recepten zijn van toenmalig eigenaar Paul McIlhenny, achter-achterkleinzoon van oprichter Edmund McIlhenny.
Mijn boekje zit vol geeltjes bij favoriete recepten en anekdotes. Ik vind het heerlijk om in zo’n geschiedenis te duiken. Want wie realiseert zich dat de oorsprong van elke druppel Tabasco in je Bloody Mary of tomatensap teruggaat tot het moment dat Edmund McIlhenny na de Amerikaanse Burgeroorlog in 1868 – 150 jaar geleden! – terugkeerde op het familie-eiland in Louisiana. De eigen zoutmijn was door de oorlog verwoest, maar de rode pepers die hij als hobby kweekte hadden de invasie doorstaan. Een goede rode pepersaus was een logisch nieuw begin. McIlhenny experimenteerde er op los. Liet fijngestampte rijpe pepers met wat Avery Island zout rijpen, roerde er vervolgens Franse wijnazijn – Louisiana was toen Frans georiënteerd – door en liet het mengsel opnieuw rijpen. Inmiddels worden die kleine ranke flesjes met dieprode pure pepersaus wereldwijd verkocht en bestaat het merk 150 jaar. Jaren geleden was ik zelf op het idyllische Avery Island en mocht toen ook een kijkje nemen in de mooie oude fabriek waar de pepersaus gemaakt wordt.
Dit keer geen kookboekje ter ere van het 150 jarig jubileum, maar wel een speciale versie van de aloude Tabascosaus. Het rode pepermengsel heeft extra lang mogen rijpen en is voor een wat vollere smaak vermengd met mousserende wijnazijn. Deze Tabasco Diamond Reserve Pepper Sauce is verpakt in een mini champagneflesje en voor de echte liefhebbers te koop via https://countrystore.tabasco.eu. En kijk voor meer leuke informatie vooral eens op www.tabasco.com.

Auteur

Clara ten Houte de Lange

Over de auteur

Clara ten Houte de Lange – een gezonde lekkerbek

Als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek. Lekker koken is de tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Vanuit Assisti Culinair & Communicatie adviseer ik bedrijven in de foodsector en maak ik recepten, culinaire artikelen en columns voor diverse media en kookboeken. Recepten zijn hét middel om ideeën die je met overtuiging hebt bedacht, te delen en anderen ervan te laten genieten.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *