Broodmaaltijd

Broodje mosselen met gebakken ui

Broodmaaltijd

Broodje mosselen met gebakken ui

Een pannetje mosselen gegeten en nog mosselen over? Bewaar het mosselvlees en maak er een van de volgende dagen deze heerlijke broodjes van. De combinatie met de gebakken ui en verder alleen peper, is geweldig. De broodjes zijn zo klaar. Het is een oud recept. Vroeger stonden in Amsterdam op verschillende plaatsen stalletjes waar je in de winter deze broodjes met mosselen kon kopen om ter plekke op te eten. Had je het koud dan brachten deze broodjes je weer op temperatuur. Echt comfortfood!

Bereidingswijze

  1. Snij ui in ringen en bak deze in de olie, zo'n 20 minuten, tot de ui licht zoetig wordt.
  2. Voeg het gekookt mosselvlees toe, warm het 1 minuut mee.
  3. Strooi rijkelijk gemalen peper erover.
  4. Vul de broodjes met de mosselen en ui.

Broodje mosselen met gebakken ui

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer