Dessert

Blauwe bessentaart

Dessert

Blauwe bessentaart

Deze overheerlijke blauwe bessentaart ontstond spontaan, toen we hier onverwacht gasten te logeren kregen. Er was geen tijd meer om boodschappen te doen – voor de dichtstbijzijnde winkels moet je hier meer dan een half uur rijden – dus liet ik mijn fantasie de vrije loop met ingrediënten die ik in huis had en kon ik onze gasten bij aankomst trakteren op een mooie punt blauwe bessentaart. Super met een lekkere dot slagroom met vanille. Door het beslag kun je nog wat verse citroenrasp mengen.

Bereidingswijze

  1. Spoel de blauwe bessen in een vergiet en laat ze goed uit lekken. Bekleed de bakvorm met bakpapier Verwarm de blauwe bessen in een steelpan tot ze openspringen. Roer de suiker erdoor en breng al roerende aan de kook. Laat zachtjes pruttelen tot het een mooi dikke bessensaus wordt met nog hele bessen erin. Laat de saus afkoelen en dikker worden. Bewaar eventueel tot gebruik in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 ̊C.
  3. Klop in een kom de boter en suiker met de handmixer in ca. 10 minuten tot een luchtige witromige massa.
  4. Breek één voor één de eieren boven deze romige massa en klop ze er met de handmixer door. Voeg een volgend ei pas toe tot het vorige ei volledig is opgenomen in het beslag.
  5. Spatel tot slot de bloem en een snufje zout luchtig door het beslag.
  6. Schenk het beslag in de taartbodem en verdeel het met een spatel gelijkmatig over de vorm.
  7. Schep met een lepel 4-6 volle lepels van de bessensaus in het beslag en trek met de lepel een spoor van bessensaus door het deeg.
  8. Schuif de taartvorm in het midden van de oven en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  9. Laat de taart in de vorm afkoelen en serveer de taart daarna op een schaal. Lekker met zelfgeklopte vanilleroom.

Blauwe bessentaart

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer