Steeds vaker worden dierlijke eiwitten voor groene eiwitten vervangen. Nieuwe groente inspiratie is altijd fijn. Als je het éénmaal in je hoofd hebt is het ook niet zo ingewikkeld. Zelf merk ik dat het meer een mindset is. Om te beginnen kies bij de groenteman lekker veel groente. Laat je elke dag door je eigen koelkast inspireren. Volg de seizoenen, dan krijg je al snel zin in iets wat je al een tijdje niet hebt gegeten. Bedenk dat wat je er mee zou willen maken. Zo had ik laatst een pompoen over in de koelkast en daar kwam met wat groente uit eigen tuin dit gerechtje uit. Eet er een lekker stuk zuurdesem brood bij. Schil de pompoen, snijd in stukken en kook in ca. 15 minuten gaar. Giet af en pureer in de keukenmachine enkele minuten tot een gladde puree. Breng op smaak met een beetje zout. Serveer met knapperige rauwe groente zoals paarse bloemkool (plus de jonge blaadjes aan de onderkant van de bloemkool), gekleurde tomaatjes&wortels, plakjes rauwe zomer bietjes, gepickelde plakjes komkommer, bleekselderij&radijsjes met blad en alle andere rauwe groente die je lekker vindt. Cheftip; heb je een microplane rasp en een paarse bloemkool rasp deze dan over het gerechtje en drizzle er nog wat extra vierge olijfolie overheen.
Watermeloen cocktails ijskoud mét en zonder alcohol
Watermeloen is de afgelopen weken mijn redder gebleken tegen oververhitting. Wat een geweldige smaakvolle, veelzijdige en verkoelende vrucht! Zo laat ik stukken watermeloen in de koelkast ijskoud worden om telkens even de dorst mee te lessen.Daarnaast maak ik er heerlijke cocktails mee, soms met sterke drank erdoor, maar vaker ga ik voor “virgin” varianten, zonder
Lees meerBoerenkool, gezonde en trendy wintergroente
Boerenkool is hip, lekker en gezond! Deze echte wintergroente bevat ijzer, vitamine C, vezels en veel bètacaroteen.
Lees meerStoofvlees de feestdagen topper
Kerst inspiratie, weet jij het al wat je eet? Het is weer tijd om over het menu voor de feestdagen na te denken. Mijn tip van de maand serveer een mooie stoofschotel van heerlijk rundvlees. Ik zal je uitleggen waarom. Draadjesvlees is een allemansvriend eigenlijk voor elke dag van de week het hele jaar door. En daardoor
Lees meer