Blog

Blog – 9 december 2015

2025: technologie of zintuigen?

Waar ligt de toekomst? Afgelopen oktober ben ik speciaal naar Milaan gereisd voor de World Expo. Die ging helemaal over eten, dus stond die voor mij als food trend analist boven aan mijn wensenlijstje. Ik verheugde me er enorm op om de visie van Coop Italië op supermarkt van de toekomst te zien. Dat viel

Lees meer
Keuken & zo – 8 december 2015

Gezouten zwarte bonen wat kun je ermee?

Heel veel eigenlijk. Ze worden ook wel tau see of gefermenteerde zwarte bonen genoemd. Deze kleine zwarte gestoomde en vervolgens met zout en specerijen gefermenteerde sojaboontjes hebben een uitgesproken zoute en aromatische smaak. Ze worden vaak, in combinatie met knoflook, gember en rode peper, gebruikt als smaakmaker in Chinese gerechten, hoofdzakelijk uit de Zuid-Chinese keuken.

Lees meer
Onze boeken – 1 december 2015

LEKKER Havermout! Quinoa! en meer…

LEKKER Havermout! Quinoa! en meer…   Prijs € 19,99 Dit is een vervolg op LEKKER LANG JONG  een voedselzandloper kookboek. Met opnieuw veel verrassend gezonde recepten die je lekker lang jong houden. Nu met de nieuwe granen als basis. Vrijwel alle recepten zijn voedselzandloperproof, glutenvrij en lactosevrij. Dit zie je in één oogopslag aan de icoontjes

Lees meer
Blog – 30 november 2015

Thanksgiving kalkoen

De grootste feestdag in Amerika waar de kalkoen het middelpunt is. Samen met familie en vrienden Thanksgiving vieren is een must in Amerika. Iedereen neem een gerecht mee en de gastvrouw/man maakt de kalkoen. Nog even een tip als je Thanksgiving hier wilt vieren. Bestel de kalkoen van te voren bij de poelier. Zorg dat

Lees meer
Basisbereidingen – 26 november 2015

Fileren van gegaarde platvis

(o.a. tong, schol, schar, tarbot, griet, heilbot) Gebruik een glad mes liefst met iets afgeronde punt. Snijd eerst het visvlees los van de graten rondom de vis, in een boog van kop naar staart. Snijd het visvlees van links naar rechts in een boogje, los van de kop met de kieuwen. Snijd de vis vervolgens

Lees meer
Boekrecensies – 23 november 2015

Pasta, risotto en gnocchi bij Janneke thuis

Het nieuwe boek Pasta, risotto en gnocchi uit de serie bij Janneke thuis van Janneke en Serge Philippi ziet er net als hun vorige kookboeken prachtig uit. Janneke zorgt voor de receptuur en de styling en Serge maakt de foto’s en verzorgt de vormgeving. Een gouden team! Ook dit boek staat, net als hun vorige

Lees meer
Boekrecensies – 17 november 2015

Koken met Janny Elke dag VERS – Janny van der Heijden

Janny van der Heijden – vooral bekend van Heel Holland bakt – heeft een lekker dik kookboek gemaakt, dat toepasselijk Koken met Janny heet. Met als ondertitel elke dag VERS. Een echt basis-kookboek met aansprekende eigentijdse gerechten, waaruit je elke dag lekker vers kunt koken. Makkelijk en wat moeilijker. Vaak snel te maken, maar soms

Lees meer
Onze boeken – 17 november 2015

LEKKER LANG JONG een voedselzandloperkookboek

Deze bestseller van Clara ten Houte de Lange en Nelleke van Lindonk is geënt op De Voedselzandloper van Kris Verburgh. In LEKKER LANG JONG  is de theorie hoe je door gezond te eten ook langer gezond blijft, omgezet in 175 spannende & inspirerende recepten. Met veel groenten, fruit, noten, paddenstoelen en peulvruchten. En niet te

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer