Rucola pesto
Rucola pesto is een variant op de klassieke basilicumpesto. Je kunt ook een mix van beide maken. Home made; het is zo gemaakt en heerlijk. Je weet wat er in gaat en daardoor smaakt het zoooo lekker en puur. Met een keukenmachine is deze pesto zo gemaakt. Heb je de tijd en wil je het
Lees meerIt’s all about the knife
Lekker koken is niet alleen de juiste ingrediënten inkopen en de lekkerste recepten koken. Als je in de keuken fijn aan het werk wilt zijn, zorg dan ook voor goede spullen om mee te werken. Pannen met een dikke bodem, goede koekenpannen, grote snijplanken, flexibele spatels en scherpe messen. Messen zijn zo belangrijk om plezierig te kunnen
Lees meerDe natuur als supermarkt
Wildplukken – het oogsten van je maal uit de natuur – begint een rage te worden. Het klinkt romantisch. Maar naar de armoe van vroeger willen we natuurlijk niet terug en voor onze gezondheid hebben we de apotheek en drogisterij. Dus waarom die zucht om in het groen te scharrelen? Laten we het erop houden
Lees meerPlantaardige meringue
Van een restje bruine bonen vocht maak je eenvoudig een plantaardige meringue. ook geschikt voor mensen die een ei-tolerantie hebben. Bekijk hier de video en klik hier voor het recept
Lees meerKrokant gebakken tofu
Krokant gebakken tofu is heel eenvoudig. Strooi er een beetje maizena overheen voor het bakken. Dep de tofu met een stukje keukenpapier droog. Brokkel of snijd de tofu in kleine stukjes. Bestrooi met maizena, zout en peper. Verhit plantaardige olie in een koekenpan en bak de tofu in enkele minuten op hoog vuur goudbruin en
Lees meerAvocado krullen
Avocado krullen maak je eenvoudig met en kaasschaaf. Je schilt de avocado helemaal of voor de helft. De pit blijft zitten en je schaaft er eenvoudig en snel krullen vanaf. Handig voor in een wrap of voor over een salade.
Lees meerde grote Kleyn – culinair compendium
Wat een feest! Dit superdikke en prachtig blauwe boek hoort op de keukentafel van elke smulpaap en kookliefhebber. Zodat je het elk verloren momentje kunt openslaan om je heerlijk te verliezen in de veelheid aan culinaire wetenswaardigheden. Een compendium is volgens de Dikke van Dale in mijn kast ‘een samenvattend handboek waarin de hoofdlijnen en
Lees meerRestaurant HOOG VUUR
HOOG VUUR in Amersfoort is mijn restaurant! Industrieel en toch ook huiselijk. Een beetje jaren vijftig en toch ook modern. Gezellig en vooral ook heerlijk warm. Daar zorgen de drie immense op hout gestookte ovens voor. Die houden niet alleen de tot restaurant omgetoverde hoge fabriekshal van de oude Prodentfabriek in Amersfoort aangenaam warm, ze
Lees meerProef het verschil
We kennen inmiddels allemaal wel het fenomeen bierpalletje. Niet zozeer het woord bierpalletje, want dat kende ik een uur geleden ook nog niet. Maar wel de bierproeverij waarbij je 4 tot 5 kleine glaasjes verschillende soorten bier proeft. In principe krijg je de glaasjes geserveerd op een langwerpige houten plank. In Amerika heten ze ‘flights’,
Lees meerBoerenkool ‘stripper’
Trouwe lezers weten zich misschien nog te herinneren dat ik vorig jaar een boerenkool-‘stripper’ had gespot in Florida. Een handig hulpmiddel om snel en eenvoudig zelf boerenkoolbladeren van hun stugge stelen te rissen. Een aanrader, want er gaat niets boven echt verse boerenkool zo van de stronk. Vers geriste boerenkool heeft immers meer smaak dan
Lees meerIets om over na te denken
Tijdens het verhuizen kwam ik mijn afstudeerscriptie tegen, die ik heel lang geleden – toen vegetariërs nog lang haar hadden en geitenwollen sokken in sandalen droegen – al schreef over sojabonen en sojaeiwit. In het kort ging die scriptie over het feit dat het zelf eten van sojabonen – of andere peulvruchten natuurlijk – zoveel
Lees meerDe 6 lekkerste hapjes van 2016
Van de 6 lekkerste hapjes die ik in 2016 gegeten heb wil in 2017 graag nog veel meer… 1. Bij Le Big Fish in De Foodhallen in Amsterdam at ik een gestoomd broodje met krokante soft shell crab en zeewier… zó hé, daarvoor wil ik met alle liefde met de tram naar de andere kant
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer