Heel trendy: het in het wild oogsten van eetbare bloemen, bladeren, naalden, stengels, wortels en sap van planten. Honderden planten. Professionele wildplukker Edwin Florès schreef er een boek over (Het grote wildplukboek). Zijn tweede boek is inmiddels uit, Het Wildplukkookboek. Daarin presenteert Florès per maand van tien favoriete pluksels uit het bewuste jaargetijde twee recepten. Heel simpel, voor ons allemaal te doen, zoals salades, soepen en stamppotjes. Maar ook culinaire hoogstandjes als verfijnde sauzen, groentegarnituur, frituur, taartjes, jams, sorbets en likeuren. Chef-koks aan wie Florès zijn vondsten levert, nemen een flink deel van de recepten voor hun rekening. Vooral Bobby Rust van restaurant Ron Blaauw in Amsterdam. René Redzepi van het befaamde restaurant Noma uit Kopenhagen schreef het voorwoord.
Het Wildplukkookboek maakt de pretentie waar. Een inspirerend boek, met prachtige (actie)foto’s.
Edwin Florès
Bertram + de Leeuw Uitgevers, 2014
ISBN 9789461561497