Parmezaanse gnocchi
Deze Parmezaanse gnocchi at ik tijdens mijn vakantie in Zuid-Afrika – gelukkig nog net voor het coronavirus alles op z’n kop zette – bij restaurant Rust en Vrede in Stellenbosch. Chef-kok Fabio Daniel gaf me een kijkje in de keuken. Zijn vrouw Ronda liet me de mooiste wijnen van het domein proeven. Een feest om hier te mogen zijn.
Lees meerGeroosterde topinamboer met knoflook en rozemarijn
Topinamboer is helemaal trendy! Deze kleine knollen met een oranje-rode schil zie je ook wel als aardpeer of Jeruzalem-artisjok aangeduid. Het crèmekleurige naar lichtgrijs neigende vruchtvlees heeft een zachte, wat zoete en nootachtige smaak, die wel wat van artisjok weg heeft. In mijn tuin schieten elk jaar weer de topinamboerplanten tussen de rozemarijn- en rozenstuiken als kleine, knalgele zonnebloemen omhoog …
Lees meerNadia’s broccolisalade met citroendressing
Recept van Sonja van de Rhoer. Deze salade is een van de gerechten op de kaart van The Eatery in Somerset West in Zuid-Afrika, waar uitstekend gekookt wordt door chefkok Tiaan Langenegger en wijnen van Waterkloof Wine Estate geschonken worden.
Lees meerEen kersttraditie die blijft: gourmetten
Een van de glossy bladen interviewde voor de kerstbijlage een reeks jonge stellen. Standaardvraag: wat doen jullie met de Kerst? Standaardantwoord: gourmetten! Nog sterker: één koppel had elkaar bij het gourmetten leren kennen.
Lees meerKoken op het hoogste niveau
De jeugd heeft de toekomst De coronacrisis doet je terugdenken aan hoe het was voordat de pandemie uitbrak. Nou, rustig was het ook toen niet. Mijn leven is in de loop der jaren drastisch veranderd en dat van u ongetwijfeld ook. De afwasmachine, wegwerpluiers, computers, kuipjes koffie, satellieten – er was een tijd dat ik
Lees meerCOMFORT AND JOY
‘Comfort and Joy’ De perfecte titel voor een kerstspecial in 2020. Al komt hij uit In 2009. Toen stond ‘comfort & joy’ voor betaalbare gezelligheid – het was immers recessie. In 2020 staat ‘comfort & joy’ voor houvast.
Lees meerAnneke Ammerlaan
Anneke Ammerlaan is voedselexpert en trend-analist bij Vision on Food en gespecialiseerd in de culturele en psychologische invloeden op ons eten, drinken en winkelen voor ons eten.
Lees meerSMAAK de plantaardige keuken van Yerba
Dit is een prachtig boek dat plantaardig eten onderschrijft. Het is en chef waardig boek. Het laat je zien hoe je restaurantstijl recepten thuis op tafel kunt zetten, als je de duidelijk omschreven stappen volgt. Je kunt ook heel goed overal uit het boek bits and pieces vandaan halen. En daar van leren. Dit boek
Lees meerOmakase -Sushi
In Nederland kennen we het verrassingsmenu, in Japan heet dat omakase. Als ik het woord opzoek in het Japanse woordenboek betekent makaseru ‘toevertrouwen’ en het woordje ‘o’ is een voorzetsel dat staat voor respect. Dan komt het woord omakase eigenlijk neer op ‘iemand iets met respect toevertrouwen’.
Lees meerTrends, Trendy and more To come
We zijn bijna aan het einde van dit intensieve jaar vol ‘ups & downs’. Tijd om de balans op te maken, zowel zakelijk als in culinaire trends. Wat is er overeind gebleven van de verwachtingen die we begin van 2020 voor ogen hadden. En wat zal er volgend jaar van komen. Ik ben heel benieuwd
Lees meerOde aan de staafmixer
De staafmixer is mijn ultieme keukenhulp. Hij woont op het aanrecht waar hij door zijn kleine formaat niet in de weg staat. Ik gebruik hem elke dag wel paar een keer.
Lees meerEen Herder mes voor vrouwen!
Onmisbaar in de keuken: een mes dat altijd scherp is en fijn in de hand ligt.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer