Gratis Sake via Furusato Nozei
Er is in Japan een manier om producten als Wagyu vlees, Superior Sake of die heel speciale vruchten gratis te krijgen. En lach niet, dat doe je via je belasting. Laat me proberen het uit te leggen. Net als in veel andere landen verhuizen ook in Japan de mensen van het platteland naar de grote
Lees meerFermenteren, zelf pickles maken
Ben jij ook al aangestoken door het fermentatie-virus of ben je gewoon nieuwsgierig waarom fermenteren op dit moment wereldwijd zo in de belangstelling staat? Lees dit blog en misschien maak jij binnenkort je eigen gezonde probiotica en geniet je van de frisse, opwekkende smaken van gefermenteerde voedingsmiddelen.
Lees meerDe vegetariër, de kip en het ei
Wat voor een …tariër je bent of wilt worden hangt vooral samen met waarom je die stap wilt maken.
Lees meerNationale pannenkoekendag!
19 maart is het Nationale Pannenkoekendag! Wij houden van pannenkoeken die net even anders zijn dan de standaard pannenkoek. Hierbij een lijstje van onze favorieten pannenkoekenrecepten.
Lees meerSt Patrick’s Day At Home
Terwijl wij op 17 maart naar de stembus gaan, vieren alle Ieren St Patrick’s day, de beschermheilige van Ierland . Deze dag is voor de Ieren net zoiets als koningsdag voor ons.
Lees meerBoekentips voor vegetarisch en plantaardig eten
Boekentips die je kunnen inspireren om minder vlees en meer plantaardig te gaan eten.
Lees meerEen Amerika-weekend thuis
Nu we (nog) niet op vakantie kunnen, kiezen we om de paar weken een land en gaan dat gezellig uitpluizen. We hebben inmiddels Italië, Duitsland, Frankrijk en Georgië al gehad. Ons volgende weekend wordt een Amerika weekend. We beginnen met pannenkoeken en een flinke beker koffie, draaien Countrymuziek, kopen een Amerikaanse krant, lezen een uit
Lees meerVOORJAARSOEP, VERKIEZINGEN & JE BREIN
“Het is ontroerend om te bedenken dat deeltjes van de planeet waarop we leven – zijn rivieren, dalen, oceanen, bodem en lucht – elke keer dat we ademhalen of eten als vanzelf een onderdeel van onze hersens worden.” Lisa Mosconi, neurowetenschapper en auteur
Lees meerPocheerpan voor eieren
Het pocheren van eieren wordt eenvoudig met een speciale pan voor het pocheren van eieren. Geen uitgelopen witte eiwitsliertjes meer, geen bijsmaak van (teveel) azijn, geen eieren die aan de bodem van de pan blijven plakken.
Lees meerOnze 10 favoriete kookboeken
Omdat wij heel erg houden van kookboeken vol heerlijke inspiratie en mooie verhalen hebben wij een lijstje gemaakt met onze 10 favoriete kookboeken. En… Je kunt ze ook meteen aanschaffen!
Lees meerDe Maillardreactie
In dit blog leg ik uit hoe je de Maillardreactie kunt gebruiken om meer smaak te geven aan je gerechten.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer