Blog

Een Amerika-weekend thuis

Nu we (nog) niet op vakantie kunnen, kiezen we om de paar weken een land en gaan dat gezellig uitpluizen. We hebben inmiddels Italië, Duitsland, Frankrijk  en Georgië al gehad. Ons volgende weekend wordt een Amerika weekend. We beginnen met pannenkoeken en een flinke beker koffie, draaien Countrymuziek, kopen een Amerikaanse krant, lezen een uit

Blog

Een Amerika-weekend thuis

Nu we (nog) niet op vakantie kunnen, kiezen we om de paar weken een land en gaan dat gezellig uitpluizen. We hebben inmiddels Italië, Duitsland, Frankrijk  en Georgië al gehad. Ons volgende weekend wordt een Amerika weekend. We beginnen met pannenkoeken en een flinke beker koffie, draaien Countrymuziek, kopen een Amerikaanse krant, lezen een uit

Een Amerika-weekend thuis

Nu we (nog) niet op vakantie kunnen, kiezen we om de paar weken een land en gaan dat gezellig uitpluizen. We hebben inmiddels Italië, Duitsland, Frankrijk  en Georgië al gehad. Ons volgende weekend wordt een Amerika weekend.

Na het bakken decoreren we de koekjes met icing

We beginnen met pannenkoeken en een flinke beker koffie, draaien Countrymuziek, kopen een Amerikaanse krant, lezen een uit het Amerikaans vertaalde roman en hebben Movie Night met popcorn op de bank.

Movie Night met popcorn

De Amerikaanse keuken

Alle maaltijden zijn natuurlijk Amerikaans. Iedereen komt met ideeën, we printen een landkaart uit en plakken hem op de deur van de kamer. En zeker bij een land als Amerika, kun je de verschillende gerechten die aan een bepaalde staat zijn gelieerd op de kaart aangeven. De Caesar Salad komt uit Californië, de Tex Mex uit New Mexico en de Clam Chowder uit Maine. De kunst is natuurlijk wel om het zo creatief mogelijk te doen. Niet online snel een Amerikaanse vlag kopen of een duur apparaat aanschaffen voor dat ene gerecht. Nee, gewoon iets leuks met zoveel mogelijk ‘wat er in huis is’ creëren. Iedereen heeft toch kleurpotloden en een stuk papier in huis? En die specifieke koffie tumbler waar je iedereen mee op straat ziet lopen in Amerika, had je misschien al eens gekocht en staat ergens achteraf in een kast.  We maken bananenbrood, lopen thuis in sportkleren met een tumbler koffie in ons hand, maken de heerlijkste caesar salad, bakken en versieren koekjes, bakken pizza’s, maken pulled rundvlees, roosteren chicken wings met teriyaki dressing en bakken fried green tomatoes. Wat een pret om dit te doen.

Broodjes met pulled beef
Chicken Wings met Teriyaki dressing

Positieve zinnen

We proberen ook typisch Amerikaanse zinnen te maken. Van die zinnen die van iets negatiefs iets leuks maken. Het beste voorbeeld is nog altijd te vinden bij een aantal benzine stations: Smile you are on camera. Bij de donut shop stond op de deur: visiting hours: 7 am – sold out en bij de supermarkt stond een bordje bij een mand gezichtsmaskers: Just in Case You Forgot Your Mask Today. Iedereen doet zijn best, maar dit soort zinnen bedenken is niet zo makkelijk als we denken.

Een positieve draai aan woorden, zorgen voor een glimlach

De volgende uitdaging is Marokko

Het ene land vergt wat meer research dan het andere, maar het lukt elke keer weer . Ons volgend vakantieweekend wordt waarschijnlijk Marokko.

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *