Voorjaar: tijd voor jonge brandnetels!
Voorjaar: tijd voor jonge brandnetels! Langs de dijk waar ik woon, kun je naar hartenlust wildplukken. Dat is superleuk om te doen, want er staat zoveel eetbaars tussen het gras. Mijn buurvrouw loopt iedere dag met een bosje ‘wildpluk’ van de dijk voorbij. In het voorjaar – maart, april en mei! – groeien er bijvoorbeeld
Lees meerBuurtkeukens & Grillende keukenmeiden
Zin in een verzetje? Kijk dan eens op www.buurtkeukens.nl ! Daar kun je een foodtruck reserveren, die dan op jouw oprit kookt voor de hele buurt. Helemaal coronaproof!
Lees meerMijn haat-liefdeverhouding met blauwe bessen
In de eerste maanden van het jaar was ik in het zuiden van Amerika en volgde in de tuin het groeiproces van de blauwe bessen. Van witte kleine bloemetjes, tot witte besjes, tot een overheerlijke blauwe bes.
Lees meerEerst zaaien, dan oogsten
Groenten uit eigen tuin; het leukste en lekkerste dat er is! Dit jaar maak ik er helemaal een feest van, want voor het eerst kweek ik alle groenten die mijn tuin gaan opvrolijken zelf op uit zaadjes. Wat is dat leuk! Voorgaande jaren was ik daar te druk voor en kocht ik uit gemakzucht bij de tuinwinkel al ‘kantenklare’ groenteplantjes. Maar zelf zaaien geeft veel meer voldoening. Eerst zaaien, dan oogsten!
Lees meerCedarwood voor een verrassend aroma
CEDARWOOD voor een verrassend aroma op de barbecue. Nog even en we kunnen weer lekker buiten eten en barbecueën. De barbecuetrend houdt stevig stand en wordt elk jaar culinairder. Gingen we een paar jaar geleden nog voor grote stukken vlees, nu worden de gerechten verfijnder en krijgen vis en ‘plantbased’ een hoofdrol.
Lees meerNieuwe lente, oude smaken
Verleden jaar rond deze tijd was mijn tuintje ondergesneeuwd met het bloemblad van de magnolia van de buren. De bloemen van mijn blauweregen hingen te stralen in dichte trossen. Lente was volop in gang. Dit jaar liggen de zaken anders. De blauweregen moet nog uit winterslaap komen. Maar toch … Asperges verschijnen mondjesmaat in de
Lees meerGratis Sake via Furusato Nozei
Er is in Japan een manier om producten als Wagyu vlees, Superior Sake of die heel speciale vruchten gratis te krijgen. En lach niet, dat doe je via je belasting. Laat me proberen het uit te leggen. Net als in veel andere landen verhuizen ook in Japan de mensen van het platteland naar de grote
Lees meerFermenteren, zelf pickles maken
Ben jij ook al aangestoken door het fermentatie-virus of ben je gewoon nieuwsgierig waarom fermenteren op dit moment wereldwijd zo in de belangstelling staat? Lees dit blog en misschien maak jij binnenkort je eigen gezonde probiotica en geniet je van de frisse, opwekkende smaken van gefermenteerde voedingsmiddelen.
Lees meerDe vegetariër, de kip en het ei
Wat voor een …tariër je bent of wilt worden hangt vooral samen met waarom je die stap wilt maken.
Lees meerNationale pannenkoekendag!
19 maart is het Nationale Pannenkoekendag! Wij houden van pannenkoeken die net even anders zijn dan de standaard pannenkoek. Hierbij een lijstje van onze favorieten pannenkoekenrecepten.
Lees meerSt Patrick’s Day At Home
Terwijl wij op 17 maart naar de stembus gaan, vieren alle Ieren St Patrick’s day, de beschermheilige van Ierland . Deze dag is voor de Ieren net zoiets als koningsdag voor ons.
Lees meerBoekentips voor vegetarisch en plantaardig eten
Boekentips die je kunnen inspireren om minder vlees en meer plantaardig te gaan eten.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer