Blog

Blog – 21 april 2021

Eerst zaaien, dan oogsten

Groenten uit eigen tuin; het leukste en lekkerste dat er is! Dit jaar maak ik er helemaal een feest van, want voor het eerst kweek ik alle groenten die mijn tuin gaan opvrolijken zelf op uit zaadjes. Wat is dat leuk! Voorgaande jaren was ik daar te druk voor en kocht ik uit gemakzucht bij de tuinwinkel al ‘kantenklare’ groenteplantjes. Maar zelf zaaien geeft veel meer voldoening. Eerst zaaien, dan oogsten!

Lees meer
Blog – 13 april 2021

Cedarwood voor een verrassend aroma

CEDARWOOD voor een verrassend aroma op de barbecue. Nog even en we kunnen weer lekker buiten eten en barbecueën. De barbecuetrend houdt stevig stand en wordt elk jaar culinairder. Gingen we een paar jaar geleden nog voor grote stukken vlees, nu worden de gerechten verfijnder en krijgen vis en ‘plantbased’ een hoofdrol.

Lees meer
Blog – 6 april 2021

Nieuwe lente, oude smaken

Verleden jaar rond deze tijd was mijn tuintje ondergesneeuwd met het bloemblad van de magnolia van de buren. De bloemen van mijn blauweregen hingen te stralen in dichte trossen. Lente was volop in gang. Dit jaar liggen de zaken anders. De blauweregen moet nog uit winterslaap komen. Maar toch … Asperges verschijnen mondjesmaat in de

Lees meer
Uncategorized – 25 maart 2021

Gratis Sake via Furusato Nozei

Er is in Japan een manier om producten als Wagyu vlees, Superior Sake of die heel speciale vruchten gratis te krijgen. En lach niet, dat doe je via je belasting. Laat me proberen het uit te leggen. Net als in veel andere landen verhuizen ook in Japan de mensen van het platteland naar de grote

Lees meer
Blog – 24 maart 2021

Fermenteren, zelf pickles maken

Ben jij ook al aangestoken door het fermentatie-virus of ben je gewoon nieuwsgierig waarom fermenteren op dit moment wereldwijd zo in de belangstelling staat? Lees dit blog en misschien maak jij binnenkort je eigen gezonde probiotica en geniet je van de frisse, opwekkende smaken van gefermenteerde voedingsmiddelen.

Lees meer
Uncategorized – 23 maart 2021

De vegetariër, de kip en het ei

Wat voor een …tariër je bent of wilt worden hangt vooral samen met waarom je die stap wilt maken.

Lees meer
Uncategorized – 22 maart 2021

Wieks scharrelmelk opent boerderijwinkel

Wieks scharrelmelk heeft nu een boerderijwinkel geopend. Wij schreven al eerder enthousiast over de kaas van Wieks scharrelmelk in het Brabantse Diessen. De ondernemende melkveehouder Rik Lagendijk die in coronatijd bij zijn innovatieve melkveebedrijf kaas van zijn scharrelmelk ging verkopen. Niet alleen wij waren enthousiast, het aanbod en de aanpak bleken een schot in de

Lees meer
Favoriet – 18 maart 2021

Nationale pannenkoekendag!

19 maart is het Nationale Pannenkoekendag! Wij houden van pannenkoeken die net even anders zijn dan de standaard pannenkoek. Hierbij een lijstje van onze favorieten pannenkoekenrecepten.

Lees meer
Blog – 17 maart 2021

St Patrick’s Day At Home

Terwijl wij op 17 maart naar de stembus gaan, vieren alle Ieren St Patrick’s day, de beschermheilige van Ierland . Deze dag is voor de Ieren net zoiets als koningsdag voor ons.

Lees meer
Favoriet – 11 maart 2021

Boekentips voor vegetarisch en plantaardig eten

Boekentips die je kunnen inspireren om minder vlees en meer plantaardig te gaan eten.

Lees meer
Blog – 11 maart 2021

Een Amerika-weekend thuis

Nu we (nog) niet op vakantie kunnen, kiezen we om de paar weken een land en gaan dat gezellig uitpluizen. We hebben inmiddels Italië, Duitsland, Frankrijk  en Georgië al gehad. Ons volgende weekend wordt een Amerika weekend. We beginnen met pannenkoeken en een flinke beker koffie, draaien Countrymuziek, kopen een Amerikaanse krant, lezen een uit

Lees meer
Gastauteurs – 9 maart 2021

VOORJAARSOEP, VERKIEZINGEN & JE BREIN

“Het is ontroerend om te bedenken dat deeltjes van de planeet waarop we leven – zijn rivieren, dalen, oceanen, bodem en lucht – elke keer dat we ademhalen of eten als vanzelf een onderdeel van onze hersens worden.” Lisa Mosconi, neurowetenschapper en auteur

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer