Blog

De schooltuinen zijn weer begonnen

Park Frankendael is voor mij een van de mooiste parken in Amsterdam. Het ligt tussen de Middenweg, waar ook de ingang van restaurant De Kas is, en de Nobelweg.

Blog

De schooltuinen zijn weer begonnen

Park Frankendael is voor mij een van de mooiste parken in Amsterdam. Het ligt tussen de Middenweg, waar ook de ingang van restaurant De Kas is, en de Nobelweg.

De schooltuinen zijn weer begonnen

Park Frankendael is voor mij een van de mooiste parken in Amsterdam. Dit grootste en belangrijkste ecologische park van Amsterdam ligt tussen de Middenweg, waar ook de ingang van restaurant De Kas is, en de Nobelweg. Het is een spannend park omdat er ook allemaal kleine paadjes en zitjes tussen de mooie beplanting zijn. Lekker wild met watertjes, gras om op te zitten, voetgangersbruggen, een speeltuin en elke laatste zondag in de maand vind je er de Pure Markt.

Vink Schooltuin

Vorige week was ik er weer even en ging bij de Nobelweg het park in. Dan loop je langs een aantal volkstuintjes en kom je bij de Vink-schooltuinen. De felgekleurde bordjes met namen vertellen je dat het seizoen weer gestart is. Het is nog behoorlijk kaal, maar hier en daar zie je al wat groen boven de grond uitkomen. In de Vinktuin zijn 500 stukjes grond.  Ik sprak even met een aardige man die daar aan het werk was en hij vertelde me enthousiast dat er 13 van dit soort schooltuinen in Amsterdam zijn en dat er elk jaar zo’n 7000 kinderen van rond de 10 jaar een eigen stukje grond kunnen bewerken. Dat maakt mijn dag. Blij wandel ik weer verder en verheug me al op een volgend bezoek als ik de sla en radijsjes zie groeien.

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *