Heerlijke alcoholvrije cocktails

  Posted on   by   Geen reacties

alcoholvrije cocktails

Voor deze zomer zie ik een nieuwe trend ontpoppen: heerlijke alcoholvrije cocktails. Ze worden steeds vaker geschonken op het terras. Bij jou thuis ook? Waarom ook eigenlijk niet, het is best een gezellig en goed idee. Hieronder ga ik je inspireren om zelf deze zomer heerlijke cocktails zonder alcohol als aperitief te serveren. Je kunt op het terras in de buitenbar lekker gaan mixen met de juiste smaakmakers. Voor ieder wat wils en met veel rijp zomerfruit, ijsblokjes en schaafijs kom je een heel eind. Je hebt er een shaker of blender voor nodig, of gewoon een lepel. Laat iedereen een ronde drankjes maken voor elkaar. Je zult versteld staan hoe lekker en origineel het is. Als je de smaak te pakken hebt worden ze goed ontvangen. Gastvrijheid staat voor op. Ook je zwangere vriendin of iemand die de BOB is kun je een lekkere cocktail serveren. Het is toch fijn om verwend te worden en om niet in de verleiding te komen om toch een glaasje te drinken. Doe gezellig mee, het kan voor jezelf een start zijn om door de week minder te (gaan) drinken. Door minder of geen alcohol te drinken zul je merken dat je veel fitter bent. Vol energie start je dag en ben je klaar voor die belangrijke afspraak. Pubers die een tuinfeest organiseren scoren met een toffe 0% drankenkaart. Ginger-lemon ice tea on the rocks, virgin mary, cranberry punch, perzik mojitto,  C0%smopolitan, afijn de gekke namen kunnen ze zelf bedenken.  Serveer cocktails in een afsluitbare jampot met ijsklontjes, kunnen ze zelf shaken.

Top 10 verrassende ingrediënten

1 citroenmelisse

2 ijsklontjes met een smaak of kleur gemaakt van druivensap

3 granaatappelsap

4 cranberry ice tea, gemaakt van sterke cranberry thee of sap

5 druivenmost

6 limoensap

7 hybiscus

8 gembersiroop

9 vlierbesbloesemsiroop

10 koude espresso

Biercocktail 0.0 met tijm

Snijd 1 rode grapefruit en 4 limoenen in dunne plakjes. Snijd 2 plakken grapefruit doormidden en verdeel over 4 glazen. Leg ook 3 plakjes limoen in ieder glas. Doe in ieder glas 2 takjes verse tijm en 3 frambozen. Doe de resterende plakjes limoen en grapefruit in de karaf. Schenk 4 ijskoude Heineken 0.0 biertjes erop. Roer met een houten lepel door de karaf. Voeg 125 gram frambozen toe en nog een paar takjes tijm. Schenk de biercocktail in de glazen.

Tonic on the rocks met espresso 

Schenk 1 koude espresso in een glas, doe er 5 ijsblokjes erbij. Serveer met een goede lekkere koude tonic. Trek met een zesteur schilletjes van een biologische citroen en voeg ze toe.

Espresso met tonic. Foto gemaakt door culi team: fotograaf thomasvanschaik.com + styling eddyeddyeddy.nl + foodstyling yolandavanderjagt.nl nieuwsgierig geworden naar deze vrije productie. Neem gerust contact met ons op.


Author: Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Yolanda van der Jagt, culinair specialist – voor verrassend lekkere recepten – Jaren lang roer ik dagelijks in professioneel in potten en pannen. Vanuit mijn unieke smaakbeleving creëer ik gezonde gerechten met een verrassende smaak. Met mijn culinaire kennis, -trends en -inzicht, inspireer ik je.
Laat me weten als ik je kan helpen. Wil je meer weten wie ik ben en wat ik doe, kijk dan ook op mijn website www.yolandavanderjagt.nl