Cooking method: Koken
Pompoenrisotto met salie en buffelmozzarella
Salie is een van mijn favoriete kruiden en een van de weinige kruiden die bijna het hele jaar rond vers geplukt kan worden in de moestuin. De smaak is sterk en zeer uitgesproken en komt eigenlijk alleen maar tot zijn recht als de blaadjes vers gebruikt wordt. Heel lekker bij varkens en kalfsvlees maar ook in deze risotto met pompoen en buffelmozzarella heel smakelijk! Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Lees meerGebakken zalm met rode en gele bieten
Ik heb al jaren een snelkookpan, gebruik hem niet dagelijks maar zou hem absoluut niet kunnen missen. Ik gebruik hem bijvoorbeeld altijd om mijn bieten te koken. Normaal gesproken duurt het gaar koken van winterbieten minstens een uur. In de snelkookpan kost dat slechts een half uurtje en omdat de bieten als het ware gaar stomen behouden ze ook hun mooie kleur. Bovendien smaken vers gekookte bieten zoveel lekkerder dan fabrieksmatig gekookte biet. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: 60 minuten
Lees meerGeroosterde groenten met rash el hanout en feta
Vandaag vegetarisch. Geroosterde groenten is een van mijn favorieten. Je kunt het goed voorbereiden en de oven doet het meeste werk!
Lees meerCourgettestamppot met lamsworstjes
Stamppot. Courgettes blijven, mits droog en niet te koud bewaard, lang goed. Met de laatste courgettes uit de moestuin maak ik dit smakelijke stamppotje.
Lees meerBoekweitsalade met snijbonen en rode grapefruit
Boordevol vezels. Deze lauwwarme salade met grapefruit en snijbonen is eenvoudig te maken en zit boordevol vezels.
Lees meerCitroenkip met bosui
Kip recept. Een lekker friskruidige hoofdgerecht van Chinese oorsprong. Door toevoegen van citroen en ketjap krijgt de kip een heerlijke smaak.
Lees meerSurinaamse pindasoep
Surinaamse pindasoep. Ik ben dol op pittige Surinaamse pindakaas. Wil je de soep niet zo scherp gebruik dat gewone pindakaas of vervang een gedeelte van de Surinaamse pindakaas. Geen bakbananen kunnen krijgen, gebruik dan onrijpe gewone bananen en kook die de laatste 5 minuten mee.
Lees meerRavioli met spek, ui en pesto
Pesto maken. Zo eenvoudig en zo lekker, kant en klare verse ravioli met zelfgemaakte pesto gemaakt van hazelnoten, een restje basilicum uit de kas, boeren belegen kaas en olijfolie.
Lees meer