Stamppot. Courgettes blijven, mits droog en niet te koud bewaard, lang goed. Met de laatste courgettes uit de moestuin maak ik dit smakelijke stamppotje.
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in ± 20 minuten gaar. Pel en snipper intussen de ui. Was de courgettes en rasp hem grof.
- Verhit de boter met 1 eetlepel van de olie en fruit de ui al omscheppend 3 minuten. Schep de courgette en het kerriepoeder erdoor, bak kort mee en neem de pan van het vuur. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de worstjes rondom bruin en in 5 minuten gaar. Keer de worstjes regelmatig.
- Giet de aardappelen af maar vang een beetje van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en schep er het courgettemengsel door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg als de stamppot te droog is een beetje van het kookvocht toe. Serveer het stamppotje met de worstjes en lepel de olie uit de pan over de stamppot.
Tip
Ook lekker met braadworstjes of saucijzen.