Geroosterde groenten met rash el hanout en feta

Geroosterde groenten met rash el hanout en feta

Vandaag vegetarisch. Geroosterde groenten is een van mijn favorieten. Je kunt het goed voorbereiden en de oven doet het meeste werk!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze 7 minuten in water met zout, giet ze af en laat ze uitdampen en bij voorkeur afkoelen. Pel de ui en snijd hem in partjes. Verwijder de zaden uit de pompoen, snijd hem in parten en snijd de schil eraf. Snijd de parten in grove stukken. Maak de paprika schoon en snijd hem grof.
  3. Verdeel de groenten over een met een bakmatje beklede braadslede en bestrooi met de rash el hanout en peper en zout naar smaak. Verdeel de olijfolie erover en schep alles goed om.
  4. Schuif de braadslede in de oven en verhoog de temperatuur naar 240 °C. Schep de groenten na 15 minuten goed om en schuif ze terug in de oven. Verlaag de temperatuur weer naar 220 °C en laat de groenten in nog 15 minuten net gaar roosteren. Breek intussen de feta in stukjes.
  5. Neem de braadslede uit de oven en schep de groenten op een mooie schaal. Verdeel de feta erover en bestrooi met de sumak en de koriander. Serveer direct.

Geroosterde groenten met rash el hanout en feta

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer