Pesto maken. Zo eenvoudig en zo lekker, kant en klare verse ravioli met zelfgemaakte pesto gemaakt van hazelnoten, een restje basilicum uit de kas, boeren belegen kaas en olijfolie.
Bereidingswijze
- Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan al omschuddend lichtbruin. Schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen. Pel intussen de knoflook en snijd de basilicumblaadjes en de steeltjes grof. Doe het blad, de afgekoelde noten en de kaas in de hoge kom van de staafmixer en schenk de olie erop. Meng alles met de staafmixer tot een grof mengsel en breng op smaak met peper en zout.
- Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Pel en snipper intussen de ui en bak de ui met de spekreepjes in de hete olie lichtbruin en gaar.
- Giet de ravioli af en verdeel over de borden. Schep het uimengsel en een flinke lepel pesto op de ravioli. Lekker met een tomatensalade.
Tip
Doe de rest van de pesto in een goed schoongemaakt pot en schenk er een laagje olijfolie op. Sluit de pot en bewaar in de koelkast.