Surinaamse pindasoep

Surinaamse pindasoep

Surinaamse pindasoep. Ik ben dol op pittige Surinaamse pindakaas. Wil je de soep niet zo scherp gebruik dat gewone pindakaas of vervang een gedeelte van de Surinaamse pindakaas. Geen bakbananen kunnen krijgen, gebruik dan onrijpe gewone bananen en kook die de laatste 5 minuten mee.

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Breng 1½ l water met de kip, de sjalot, de knoflook, de piment, de Madame Jeannettepeper en de bouillontabletten aan de kook. Kook de kip in ± 30 minuten op een laag vuur gaar.
  2. Schil en snijd intussen de zoete aardappel in blokjes, Was en snijd de tomaten in stukjes en pel en snijd de bananen in plakjes. Neem de kip, de piment en de Madame Jeannette uit de pan.
  3. Roer de aardappel, de tomaat, de banaan en de pindakaas door de bouillon en breng de soep aan de kook. Pluk intussen het kipvlees van de botjes en verdeel de kip in stukjes. Voeg het aan de soep toe en laat de soep op een laag vuur koken tot de aardappel en de banaan gaar i
  4. Breng de soep zo nodig op smaak met peper en zout en strooi de selderij erover. Lekker met een flinke lepel witte rijst.

Weetje
De Madame Jeannette peper is een zeer scherpe wat langwerpige gele peper die vaak verwisseld wordt met de adjuma peper die er uit ziet als een schattig klein paprikaatje maar qua scherpte vergelijkbaar is met de Madame Jeanette dus pas op je zal niet de eerste zijn die zich hierin vergist! Door de peper in z’n geheel mee te koken kun je hem makkelijk voor het serveren verwijderen. Er is ook een Madame Jeannette pasta in potten verkrijgbaar.

Surinaamse pindasoep

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer