Boordevol vezels. Deze lauwwarme salade met grapefruit en snijbonen is eenvoudig te maken en zit boordevol vezels.
Bereidingswijze
- Haal de snijbonen af, was ze en snijd ze in ruitjes. Kook de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout net gaar. Kook gelijktijdig de snijbonen in water met zout beetgaar.
- Pel de uien en snijd ze in ragdunne partjes. Schil de grapefruits dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het uitlekkend sap op. Schep het sap met de ui, de mosterd en de olie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan totdat ze gaan geuren en hak ze grof.
- Giet de boekweit en de snijbonen af en laat ze iets afkoelen. Schep ze met de grapefruit stukjes door het uien mengsel en breng zo nodig op smaak. Schep 2/3 van de cashewnoten erdoor. Verdeel de salade over de borden en bestrooi met de rest van de cashewnoten.