Tag: vega

Zoet - 26 januari 2024

Cake van veldbonenmeel, krenten en sinaasappel

Plantaardig eten leuk en lekker maken dat gaat natuurlijk heel makkelijk met zoete gerechten. Veldbonenmeel is voor velen nog een onbekend product. De smaak van de cake is ook voller dan wanneer je een cake van tarwebloem maakt. Een cake niet om de vullen maar om te voeden. Gezond snoepen. De hippe metalen bakvorm nodigt uit om deze verrassende cake te proeven.

Lees meer
Bijgerecht - 9 april 2017

Geroosterde bloemkool ‘steak’

Bloemkool is helemaal hip. Vorig jaar was de boerenkool helemaal je van het. Dit jaar is dat bloemkool. Iedereen is klaar met de (te lang) gekookte bloemkool. Waarom niet de bloemkool fijnmalen in de keukenmachine tot couscous. Of met tempura beslag frituren. Of roosjes roosteren in de oven en serveren met salsa verde. Of deze plakken bloemkool om toveren tot bloemkool 'steaks' groente met een heerlijke bite voor de vegetariers onder ons. Of voor wie een keertje minder vlees zou willen eten.

Lees meer
Smoothies - 23 juni 2016

Frisse tofu-fruitsmoothies

Deze tofusmoothies zijn een heerlijk gezond ontbijtalternatief. Ieder receptje is een royale eenpersoonsportie. Serveer je ze in het weekend: maak dan alle drie de smoothies en serveer ze in kleine glaasjes. Kun je heerlijk proeven.

Lees meer
Hoofdgerecht - 23 juni 2016

Pasta met tuinkruiden-amandel pesto en sperziebonen

Voor deze pesto verzamel ik de kruiden waarvan ik eigenlijk iets teveel heb in mijn kruidentuin. Nu zijn de boontjes nog maar kleine bloemetjes, maar als ze straks volgroeid zijn, maak ik dit of een vergelijkbaar gerecht met de boontjes uit mijn eigen tuin.

Lees meer
10 juni 2016

Californische komkommerspaghetti met mango

Snijd de komkommer voor deze salade met een spiraal groente snijder. Echt een leuk klusje voor je kinderen om ze mee te laten helpen in de keuken.

Lees meer
27 mei 2016

Gevulde paprika met gierst

Een bijgerecht met gierst. Je kunt de paprika's van te voren klaarmaken en later in de oven bakken. Een andere mogelijkheid is om kleine paprika's met dit mengsel te vullen en ze als hapje of voorgerecht te serveren. Bak de kleine versie 8 tot 10 minuten.

Lees meer
27 mei 2016

Andijviesalade met rode quinoa

Simpeler kan het eigenlijk niet. Door quinoa te mengen met een sla soort, zorg je voor een goed proteïne gehalte en eindeloos veel mogelijkheden om te variëren. De kleur van de quinoa kun je aanpassen aan de rest van de ingrediënten. De appel en hazelnoten maken de salade compleet. Als je quinoa kookt voor een gerecht, maak altijd wat meer en gebruik dat in een ander gerecht. Eigenlijk is het enige nadeel van quinoa, dat je na het eten wel even in de spiegel moet kijken om te zien of er iets tussen je tanden zit.

Lees meer
Hoofdgerecht - 20 mei 2016

Gevulde courgette met paddenstoelen

4 2 grote courgettes 500 g kastanjechampignons 200 g shiitakes 3 el olijfolie 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, fijngehakt 1/2 citroen 1 el verse tijmblaadjes 1-2 el verse oregano, fijngehakt 4 tomaten 150 g pittig belegen kaas braadslede Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte en hol de

Lees meer