Tag: glutenvrij

23 december 2016

Salsa verde met kappertjes en sinaasappel

De lekkerste salsa verde maak je met ansjovis uit het zout. Deze koop je bij een delicatesse winkel, ze zitten in grote blikken met zout. Laat de ansjovis in koud water 20 minuten weken. Spoel onder de koude kraan het zout ervan af. Trek voorzichtig de filets van de graat. Spoel de visjes af en verwijder kleine rug en buikvinnen. Ook zonder ansjovis kun je de kruidensaus maken. Voeg extra dragon of kervel toe voor een verrassende smaak.

Lees meer
Bijgerecht - 14 september 2016

Frisse spinazie-aardappel smoothie

Deze verrassende smoothie is lactose, glutenvrij en veganistisch met plantaardige kokosyoghurt gemaakt. Klinkt allemaal geitenwollesokkerig, niets is minder waar het is gewoon een smoothie met spinazie en banaan. Als je de gekookte aardappels van de vorige avond hebt bewaard is deze smoothie zo gemaakt. En ook lastig groente eters of kinderen vinden het lekker. Zeker lekker voedzaam voor kinderen die in de groei zijn en de hele dag - honger - om je heen roepen.

Lees meer
14 september 2016

Aardappelsalade met kip en augurk

Met boerenbeenham of gebraden kip is deze maaltijdsalade een verrassende snelle variatie op de klassieke huzarensalade waar je gestoofd rundvlees in verwerkt. Heerlijk om van tevoren te maken. Op een warme dag in de ochtend maken voor de avond. Of serveer de salade op een verjaardag met een kop soep en stokbrood als een maaltijd.  

Lees meer
Hoofdgerecht - 10 juni 2016

Aardappelen in tijm-zoutkorst

Aardappels - Aardappels in zout korst maken is gewoon leuk om te doen op een zondagmiddag. De schil heb je nodig ter bescherming van de aardappels. Zo blijft de heerlijke smaak van de aardappel bewaart. Heerlijk met een zure kruidenroom of crème fraiche met mosterd. Eet er lekkere gegrilde worstjes en een salade bij.

Lees meer
10 juni 2016

Knapperige spitskoolsalade met amandelen

Spitskool - Bij ligt er vaak een halve spitskool in de koelkast. Die verwerk ik of in gebakken wokgroente of als salade. Altijd heerlijk met uitgebakken spekjes of mosterddressing. Deze keer met kruidendressing en geroosterde amandelen.

Lees meer
10 juni 2016

Californische komkommerspaghetti met mango

Snijd de komkommer voor deze salade met een spiraal groente snijder. Echt een leuk klusje voor je kinderen om ze mee te laten helpen in de keuken.

Lees meer
Hoofdgerecht - 10 juni 2016

Roergebakken kruidige spinazie

Bereiding; 15 minuten

Lees meer
Brunch - 14 mei 2016

Knapperige aspergesalade met amandelolie en zelfgerookte tongfilet

Gekookte asperges zijn warm of koud ook heerlijk in een salade. Maar nog lekkerder vind ik het om van rauwe asperges een salade te maken. Ik snijd ze dan in dunne plakken en marineer ze in de dressing, dat kan een paar minuten zijn maar beter nog een uurtje of langer. Voor dit recept heb ik er op het laatste moment tongfilet bij gerookt die ik er warm opleg. In plaats van tong kun je ook andere visfilet (bijvoorbeeld zalm in dunne plakken), gamba’s of kreeft gebruiken. Voor het gemak kun je er natuurlijk ook kant en klaar gerookte zalm bijgeven. Lunch of klein hoofdgerecht voor 4 personen Voorbereidingstijd ca. 25 minuten, bereidingstijd ca. 5 minuten

Lees meer
22 april 2016

Chocolade espressopasta

Zelf je chocoladeboter of pasta maken is zo gebeurd. Leuk om samen met de kinderen te maken. Je kunt de espresso achterwege laten als ze dat niet lekker vinden. Je kunt er bijvoorbeeld een beetje vanille-aroma aan toevoegen voor kinderen.

Lees meer
3 maart 2016

Frisse pastinaaksalade met amandelen

Wij kregen op facebook de vraag of wij – uit de keuken van 8 – gerechten met pastinaak wilde schrijven. Die uitdaging zijn we gelijk aan gegaan met zijn alle. Inspireer ons met je vragen en wij gaan er mee aan de slag. En zie het resultaat een heerlijke pastinaaksalade.

Lees meer