Tag: eieren

Hoofdgerecht - 21 februari 2023

Gebakken rijst Yang Zhou

Dit recept maak ik regelmatig als ik nog wat gekookte rijst in de koelkast heb. Waarmee ik de rijst ‘vul’ hangt ook een beetje van die koelkast af. Nu had ik geen Noorse garnalen, maar wel in de diepvries grote gamba’s. Vier stuks ontdooit en kleingesneden. Ik heb ze wel even snel in de knoflook olie gebakken voordat ik de eieren in de wok deed. Ik wilde geen rauwe garnalen in het gerecht hebben. Heb je wortel, bleekselderij of wat champignons, ook lekker. De truc is dat je eerst de eieren even in de wok verwarmt en daar de rijst door schept. Dan krijg je die lekkere droge rijst. Nelleke van Lindonk    

Lees meer
Hoofdgerecht - 17 oktober 2021

Spaghetti met mosselsaus

Het mosselseizoen is in volle gang en loopt tot in april. We kunnen voorlopig nog regelmatig mosselen eten. Heerlijk. Gelukkig staat er genoeg informatie en lekkere receptuur op onze site.

Lees meer
Ontbijt - 5 december 2019

Ontbijt uit de oven

Lees ook de die ik geschreven heb over het leuke en lekkere boek van Ajda Mehmet.

Lees meer
Brunch - 23 december 2016

Gebakken paprika met ei en bieslook

Tip: je kunt ook ringen puntpaprika bakken met een kwarteleitje. Leuk voor de paasdagen.

Lees meer
8 september 2016

Wentelteefjes met knoflook, amandelen & fruit

Het is leuk en lekker om ingrediënten anders te gebruiken dan we gewend zijn. Rode peper in een verder klassieke chocoladesaus, saffraan als toevoeging aan een traditionele banketbakkersroom of knoflook in de wentelteefjes van mijn oma, zoals ik hier heb gedaan. Ik ben benieuwd hoe ze dat zou hebben gevonden… vast wel leuk, zeker spannend en hoogst waarschijnlijk heel lekker, want dat is het! De smaak van de “gerecht-vreemde” ingrediënten moet natuurlijk wel goed passen en aansluiten bij de smaak van het gerecht. Maar experimenteren is altijd interessant en kan hele fijne resultaten opleveren. In het geval van de zoetige wentelteefjes past knoflook die van nature ook zoet is prachtig. De bramen, blauwe bessen en frambozen die ik er heb bijgedaan geven een heerlijk fris accent en je zou er ook best een bolletje ijs bij kunnen scheppen. Ontbijt of nagerecht voor 4 personen Bereidingstijd ca. 15 minuten

Lees meer
Brunch - 26 februari 2016

Breakfast Strata met croissants

Een van mijn favoriete gerechten uit de Amerikaanse keuken is de ‘breakfast strata’, een ovenschotel met als basis brood, eieren en kaas. Deze versie wordt gemaakt met croissants, die het geheel wat luchtiger maken dan met brood. Ideaal voor een brunch of als je ‘ontbijters’ krijgt. Het is zo lekker, dat je het ook om kunt draaien. Maak deze Strata voor meer dan 4 personen (simpel het aantal ingrediënten naar rato vermeerderen) en vraag of je kinderen, buren of vrienden gezellig komen brunchen. Eigenlijk is dit een recept voor de volgende dag. Maak het helemaal gereed en zet het in de koelkast. Het enige dat je hoeft te doen is op kamertemperatuur te brengen en in de oven zetten.

Lees meer