Courgettestamppot met lamsworstjes
Stamppot. Courgettes blijven, mits droog en niet te koud bewaard, lang goed. Met de laatste courgettes uit de moestuin maak ik dit smakelijke stamppotje.
Lees meerBoekweitsalade met snijbonen en rode grapefruit
Boordevol vezels. Deze lauwwarme salade met grapefruit en snijbonen is eenvoudig te maken en zit boordevol vezels.
Lees meerCitroenkip met bosui
Kip recept. Een lekker friskruidige hoofdgerecht van Chinese oorsprong. Door toevoegen van citroen en ketjap krijgt de kip een heerlijke smaak.
Lees meerSurinaamse pindasoep
Surinaamse pindasoep. Ik ben dol op pittige Surinaamse pindakaas. Wil je de soep niet zo scherp gebruik dat gewone pindakaas of vervang een gedeelte van de Surinaamse pindakaas. Geen bakbananen kunnen krijgen, gebruik dan onrijpe gewone bananen en kook die de laatste 5 minuten mee.
Lees meerGembersoep met sesam
Soep vooraf, voor de lunch of als avondmaal het gaat er altijd heerlijk in. Deze hieronder is een oosterse waarvoor ik zelfgemaakt groentebouillon gebruik. Hoe ik dat doe staat onderaan het recept. Aan de lijn (zie weekmenu): Breek, als de soep bijna klaar is, per persoon 2 eieren boven de pan, breng de soep tegen de kook aan en pocheer de eieren 3-4 minuten. ®José van Mil
Lees meerRavioli met spek, ui en pesto
Pesto maken. Zo eenvoudig en zo lekker, kant en klare verse ravioli met zelfgemaakte pesto gemaakt van hazelnoten, een restje basilicum uit de kas, boeren belegen kaas en olijfolie.
Lees meerKerriewortelrisotto met gebakken kabeljauw
Risotto wordt bij mij altijd anders dan ik van tevoren bedenk. De wortelen voor bij de vis kwamen grof geraspt met wat kerrie in de pan met risotto terecht. Samen met gebakken kabeljauw echt een verrukkelijke combinatie. Heerlijk met een mooi groene salade erbij.
Lees meerGroenten met brie uit de oven
Ik bereid graag groenten in de oven. Dat is een fijne manier om restjes groenten te verwerken en altijd superlekker. In deze ovenschotel verwerk ik rode ui, venkel, broccoli en bloemkool. Heerlijk met dikke plakken brie erop. Geef er gekookte aardappelen bij.
Lees meerRundergehaktballetjes in pittige tomatensaus
Bij deze rundergehaktballetjes in pittige tomatensaus geef ik meestal gierst en gestoomde preistukken. In plaats van gierst doen ook spaghetti of zilvervliesrijst en prima bij deze gehaktballetjes.
Lees meerGewokte boerenkool met knolselderij en paddenstoelen
De bladeren vallen van de bomen, het wordt langzamerhand weer tijd voor … boerenkool! Ik ben druk bezig met hippe boerenkoolrecepten. Dit lekkere en vooral ook snelle wokgerecht met boerenkool, knolselderij en champignons wil ik jullie niet onthouden. In plaats van knolselderij kun je ook pastinaak, bloemkool, gekleurde wortel of pompoen nemen. Heerlijk met alleen quinoa of kasha, maar je kunt er ook lekker braadworstjes bij eten.
Lees meerHartige herfstcrumble
Harde wind, regen … echt herfst. Met deze hartige crumble kun je er tegen! Goed gevuld met zoete aardappel, prei en paddenstoelen.
Lees meerAziatische schar met snijbiet en komkommersalade
Schar bakken in de oven. Een beetje van mij zelf en een beetje uit de Chinese keuken. Bij mijn Chinese familie wordt vis altijd van kop tot staart geserveerd. Een grote tarbot met zoute zwarte boontjes behoort tot één van onze favorieten. Dit recept met schar is een variatie op het familierecept.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer