Voor vandaag een hartige pompoentaart. Het recept gaat uit van zelfgemaakt deeg, maar voor een snellere versie kun je dit natuurlijk vervangen door kant-en-klaar bladerdeeg of deeg voor hartige taart. Lekker met een herfstsalade van eikenbladsla met druiven en noten.
Bereidingswijze
- Wrijf in een kom het meel met een snuf zout en de boter met de vingers tot een kruimelig mengsel. Schep het ei erdoor en voeg zo nodig 1-2 eetlepels koud water toe. Kneed alles tot een samenhangend deeg. Zet het deeg tot je het nodig hebt op een koele plaats.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in dunne parten en halveer de parten. Verwarm de olijfolie in een wok en roer de knoflook en ras el hanout erdoor. Schep de stukken pompoen erdoor en roerbak ze voorzichtig in 6-8 minuten beetgaar. Klop in een kom de eieren los met de yoghurt en wat zout en peper.
- Rol het deeg op een met wat bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 30 cm. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het aan de rand aan.
- Schenk het eimengsel in de taartvorm en leg de stukken pompoen er in. Schuif de taartvorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-35 minuten goudbruin en gaar.