Boerenkoolsalade met geitenkaas en mosterddressing

Boerenkoolsalade met geitenkaas en mosterddressing

Wie had ooit gedacht dat een van de meest geliefde ingrediënten uit de Hollandse keuken, boerenkool, zou worden uitgeroepen tot superfood?
Laat boerenkoolstamppot nu ook nog eens een favoriet zijn voor Sinterklaasavond… Wij bedachten deze vegetarische superfoodsalade als variant op het oude vertrouwde recept.

Bereidingswijze

  1. Bereiden
  2. Doe de sjalotten en azijn in een ruime schaal en laat de sjalotten 5 minuten marineren. Klop de olie en mosterd met wat zout en peper door de gemarineerde sjalotten.
  3. Kook intussen de krieltjes in water met zout in 10-12 minuten gaar.
  4. Verdeel de boerenkoolbladeren in kleine toefjes. Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook en kook de boerenkool in ca. 3 minuten beetgaar.
  5. Giet de boerenkool af in een zeef en laat uitlekken.
  6. Giet de krieltjes af en schep ze, terwijl ze nog warm zijn, door de dressing. Schep ook de boerenkool erdoor.
  7. Verkruimel de geitenkaas boven de warme salade en sprenkel er eventueel nog wat olijfolie over.

Boerenkoolsalade met geitenkaas en mosterddressing

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer