Hoofdgerecht

Saltimbocca met courgettespaghetti

Hoofdgerecht

Saltimbocca met courgettespaghetti

Nog even nagenieten met saltimbocca: malse kalfsschnitzels met verse salieblaadjes en parmaham. Met zelf gedraaide courgette spaghetti blijft dit gerecht lekker licht.

Bereidingswijze

  1. Halveer de kalfsschnitzels en kruid ze met wat zout en peper. Leg op elke stuk een blaadje salie en dek af met een plakje parmaham. Druk dit wat aan en laat de schnitzels zeker 20 minuten liggen. In die tijd plakt de ham vanzelf vast op het vlees.
  2. Pureer intussen het basilicum met de knoflook, 50 ml wijn en olijfolie in de blender tot een mooi groene saus. Voeg wat zout en peper toe. Was de courgettes en snijd de kontjes eraf. Schaaf de courgettes in mooi dunne linten door ze al draaiend door de spiraalsnijder te duwen.
  3. Verwarm de boter in een koekenpan tot het schuim weg trekt. Leg de kalfsschnitzels met de hamkant in de boter en bak ze in 3 minuten bruin. Keer de schnitzels en bak ook de onderkant in 3 minuten bruin. Schenk de rest van de wijn erbij en laat de saltimbocca nog 2-3 minuten zachtjes sudderen.
  4. Meng intussen in een pan de courgetteslierten met de basilicumsaus en warm de courgette al omscheppend 3-4 minuten zachtjes door. De courgettespaghetti moet wel mooi groen blijven.
  5. Houd de saltimbocca even warm onder aluminiumfolie en kook het vocht in tot een lekkere jus. Serveer de saltimbocca op warme borden. Schep er wat jus over en schep de courgette spaghetti ernaast.

Saltimbocca met courgettespaghetti

Ingredi├źnten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer