Nagerecht

Chocolade-cappuccino met kardemom

Nagerecht

Chocolade-cappuccino met kardemom

Dit is een eenvoudig te maken chocolade dessert dat wel wat wegheeft van een bonbonvulling met dunne room erover. Voor kleine eters kun je er ook 8 porties van maken. Deze keer heb ik het chocolademengsel gemaakt met kardemom. Dat is een heerlijk geurig (gedroogd)mini peultje waarvan je hier de zaadje gebruikt. (In andere gerechten gebruik je ook wel de hele peultjes.) Voor dit recept kun je de kardemom vervangen door bijvoorbeeld sinaasappelrasp en/of een scheutje heel sterke espresso. Voor de liefhebbers kun je er een sinaasappel- of koffielikeurtje bij schenken. Ik kies dan voor de likeur van Van Wees! Die wordt traditioneel gemaakt met de beste ingrediënten.

Bereidingswijze

  1. Schenk 300 ml dunne room in een schaal. Voeg de chocolade toe. Zorg dat de chocolade onder de room staat. Zet de schaal in de magnetron: op hoogste stand eerst 2 minuten. Omroeren en dan telkens nog 1 minuut in de magnetron tot de chocolade helemaal is gesmolten en er een mooie gladde sausachtige massa is ontstaan. (Smelten van de chocolade kan ook al roerende in een pannetje op een matig vuur.)
  2. Breek de kardamom-peultjes open, houdt ze boven de schaal en laat de zaadjes in het chocolademengsel vallen. Roer erdoor en laat op het aanrecht afkoelen. Schenk het afgekoelde, maar nog wel vloeibare, chocolademengsel in 6 kleine of 4 groter glazen en laat verder afkoelen en opstijven. Niet in de koelkast zetten en bewaren want dan wordt het te stijf.
  3. Voeg eventueel een lepeltje suiker aan de rest van de slagroom toe. Klop de slagroom dik vloeibaar. Direct gebruiken of tot gebruik in de koelkast zetten.
  4. Klop de room zo nodig voor gebruik nog even op. Verdeel over de chocolade in de glazen. Garneer met een snufje kerrie, de bloemblaadjes en de chocolade“stokjes”. ®José van Mil

Tip: Grove kerrie koop ik altijd in Frankrijk, die is anders dan alle verschillende soorten kerrie die je hier kunt kopen. Voor de garnering is dat ook prima!

Chocolade-cappuccino met kardemom

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer