Boerenkoolsalade met pecannoten

Boerenkoolsalade met pecannoten

Even bijkomen van dit uitgebreide kerstweekend. Voor vandaag alleen een salade, maar wel een bijzondere salade! Op basis van boerenkool en spitskool. Als je boerenkool en spitskool een half uurtje in de dressing laat marineren, worden ze zachter van structuur. Serveer de salade met roggebrood of zelfgebakken havermoutcrackers.

Bereidingswijze

  1. Snijd de boerenkoolbladeren in kleine stukjes. Leg de boerenkool in een vergiet en schenk er ruim een liter kokende water over. Laat de kool heel even zo staan, spoel dan onder koud stromend water (zodat de boerenkool mooi groen blijft) en laat de boerenkool heel goed uitlekken. Snijd de harde stronk uit de spitskool en snijd de kool in dunne reepjes.
  2. Klop in een kom een dressing van de azijn, walnootolie, mosterd en wat zout en versgemalen zwarte peper. Roer het sjalotje en de rozemarijn erdoor. Schep de boerenkool en spitskool door de dressing en laat de salade tenminste 30 minuten staan.
  3. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan tot ze iets gaan kleuren. Meng de warme noten in een kom met de kurkuma en wat zout en laat ze afkoelen. Schep de helft van de noten en
  4. Amsterdamse uien door de salade. Serveer de salade op borden of in een mooie schaal en strooi de resterende noten en uien erover.

Boerenkoolsalade met pecannoten

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer