Lunch

Zomerse avocado met gerookte zalm, voor- of lunchgerecht

Lunch

Zomerse avocado met gerookte zalm, voor- of lunchgerecht

Op warme dagen hoef ik niet altijd warm te eten. Gerechtjes als meloen, gazpacho ( een koude Spaanse soep), artisjokken met dip, avocado, met  garnalen of zalm, een goede rijpe kaas en ijs of een bak kersen toe. Heerlijk en als het kan buiten.

Bereidingswijze

  1. Halveer de avocado en verwijder de pit
  2. Snijd de avocado los van de schil
  3. Besprenkel de avocado met citroensap (tegen verkleuren) of schep wat saus erop.
  4. Maak saus van half mayonaise en half kwark
  5. Voeg verse kruiden, zout en peper toe
  6. Snijd zalm in (hapklare) stukjes en verdeel over de Avocado. Garneer eventueel met wat groen.
  7. Serveer met een kleine lepel.

Voorgerecht of lunchgerecht. Voor twee personen.

Zomerse avocado met gerookte zalm, voor- of lunchgerecht

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer