Vis

Mousse van gerookte forel met avocado en garnalen

Vis

Mousse van gerookte forel met avocado en garnalen

Een feestelijk en licht hapje

Bereidingswijze

  1. Verhit olie en boter in een koekenpan en verkruimel het roggebrood hierboven. Bak het roggebroodkruim krokant. Laat op keukenpapier afkoelen.
  2. Controleer de forelfilet op graatjes. Pureer de forelfilet met de kaas en de kwark of dikke yoghurt in een keukenmachine. Breng op smaak met mierikswortel, zout en peper. Tot hier kan alles de dag tevoren gemaakt worden.
  3. Verdeel de roggebroodkruimel over 4 glaasjes. Schep hierop de mousse. Snijd het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes en bedruppel met citroensap. Verdeel avocado en garnalen over de mousse en garneer met bieslook.

Tip: je kunt het roggebrood ook weglaten. De mousse is ook lekker op toastjes of in halve uitgeholde avocado’s.

Mousse van gerookte forel met avocado en garnalen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer