Bijgerecht

Witte bonensalade met venkel

Bijgerecht

Witte bonensalade met venkel

Bijgerecht

Witte bonensalade met venkel

Een stevige salade, deze witte bonen salade met venkel, maar o zo lekker.  De aardse smaak van de witte bonen uit blik wordt verzacht door ze te mengen met de rode wijn vinaigrette. Dat maakt de smaak van deze salade een beetje pittig. Omdat ik niet echt van heel zure dressing houd, vind ik het lekker om nog wat gembersiroop toe te voegen aan de dressing. Je kunt de gembersiroop natuurlijk ook weglaten. Maak de salade nog feestelijker door er aan het eind nog wat krokantjes van Parmezaanse kaas over te strooien.

Bereidingswijze

  1. Meng in een kleine kom de rode wijnazijn, knoflook, zout en peper naar smaak. Zet apart.
  2. Veeg de venkel schoon en verwijder bruine plekjes. Snijd de venkel met de mandoline of heel erg scherp mes in dunne plakjes en schep ik een grote kom. Voeg daar de bonen, rucola en basilicum aan toe.
  3. Meng door het azijnmengsel de olijfolie tot een gladde dressing en voeg de gembersiroop naar smaak toe. Proef of je meer zout en peper wilt toevoegen.
  4. Meng de dressing door de salade en proef. Verkruimel de plakjes Parmezaanse kaas en meng vlak voor het opdienen door de salade.

Witte bonensalade met venkel

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer