High-tea

Speculaas-rozijnenkoek

High-tea

Speculaas-rozijnenkoek

Je zou denken dat door de speculaaskruiden deze koek een echte Sinterklaastraktatie is. Niets is minder waar. Deze krokante speculaas-rozijnenkoek is altijd lekker om in huis te hebben tijdens de herfst en wintermaanden. Door de rozijnen en amandelen blijft de koek lekker lang goed.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier en strijk de zijkant in met boter.
  2. Smelt 100 gram boter op laag vuur in een steelpan.
  3. Roer in een kom 125 gram rietsuiker, 150 gram rozijnen, 3 theelepels speculaaskruiden, 150 gram amandelmeel, 1 theelepel bakpoeder en een snuf zout met een houtenlepel door elkaar.
  4. Voeg 1 ei en 2 eetlepels agavestroop of honing toe en roer het door elkaar.
  5. Schep de massa in de taartvorm, strijk het een beetje uit tot het circa 2 cm hoog is. Het bakt vanzelf uit naar de randen. Plaats de taartvorm in het midden van de oven. Bak de speculaas-rozijnenkoek in circa. 25 minuten goudbruin en krokant.

Je kunt in plaats van het amandelmeel ook zelfrijzendbakmeel gebruiken dan wordt de koek lekker chewy.

Speculaas-rozijnenkoek

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer