Bijgerecht

Snijbonen, sperziebonen en gele courgette

Bijgerecht

Snijbonen, sperziebonen en gele courgette

Snijbonen zijn eigenlijk heel fotogeniek, jammer dat ze meestal gesneden verwerkt worden. Tijdens een weekend Berlijn aten we bij Michelberger restaurant en daar serveerde ze onder andere een gerecht met snijbonen en gele courgette. Niet gesneden maar in z’n geheel en beetgaar gekookt. Bijzonder inspirerend en lekker.

Voor 4 personen

Voorbereidingstijd: ca. 20 minuten
Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Bereidingswijze

  1. Was de courgette, snijd een stukje van de steelkant en het kontje eraf en schaaf de courgette in de lengte in dunne plakken. Kook de snijbonen in ruim water met zout in ca. 5 minuten beetgaar. Schep ze met een schuimspaan in koud water. Kook de sperziebonen in hetzelfde water in ca. 7 minuten beetgaar. Schep ze met een schuimspaan in koud water. Giet ze af en spoel ze koud. Laat de bonen goed uitlekken. Houd het kookwater van de bonen tegen de kook aan en blancheer de courgette plakken 3 minuten. Schep ze met een schuimspaan in koud water en laat ze vervolgens goed uitlekken.
  2. Klop de pesto en de olijfolie door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Dep de groenten droog met keukenpapier en verdeel ze over een schaal. Lepel de pestodressing erover. Schaaf met een dunschillertje schilfers Parmezaanse kaas over de groenten. Lekker bij de kippendijtjes met knoflook van José.

Hoe je zelf pesto kunt maken vind je hier.

Snijbonen, sperziebonen en gele courgette

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer