Roze gevulde eitjes

Roze gevulde eitjes

Eigenlijk zijn gevulde eitjes heel lekker maar wie durft er nog zo’n ouderwets borrelhapje op tafel te zetten? Met en beetje bietensap maak je er in een handomdraai mooie gevulde eieren van. Zo zijn die zestiger jaren eitjes ineens heel 2016!

Voor 10 stuks
Wachttijd: 1 uur
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Doe de eieren in een passend schaaltje en schenk het bietensap erop. Ze moeten helemaal onder staan. Zet ze 30-60 minuten in de koelkast en keer ze halverwege (de eieren drijven, dus steekt er een klein stukje boven het sap uit).
  2. Giet de eieren af. Halveer de eieren met een met water nat gemaakt scherp mes en wip de dooiers er voorzichtig uit. Doe de dooiers met de crème fraîche, het kerriepoeder en peper en zout in een kom en prak alles heel fijn (of pureer met een staafmixer). Doe het over in een spuitzak met glad spuitmondje (of stevige plastic zakje) en leg tot gebruik in de koelkast.
  3. Verdeel de rucola over de schaal en leg er de halve eitjes tussen. Spuit de kerriecrème in de holletjes en garneer met de tuinkers.

Tip
Geen bietensap in huis maar wel ene gekookt bietje? Maak dan zelf bietensap. Ontvel de biet, snijd hem in stukken, voeg 200 ml koud water toe en pureer alles met een staafmixer. Leg een schoon katoenen lapje in een zeef en leg de zeeg op een kom. Schenk het bietenmengsel erin en laat het goed uitlekken. Druk het overtollige vocht eruit (pas op voor je kleren).

Roze gevulde eitjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer