Bijgerecht

Schorseneren met kerriesaus

Bijgerecht

Schorseneren met kerriesaus

Schorseneren zijn lange, dunne wortels met een donkerbruine, bijna zwarte schil. Na het schillen zien ze eruit als asperges, maar de smaak is heel anders. Bij het schillen kun je vuile handen krijgen. Je kunt schorseneren schillen terwijl je ze onder water houdt of keukenhandschoenen gebruiken.  Zelf schrob ik ze schoon met een borstel of schuursponsje onder stromend water. Schorseneren verkleuren snel, bewaar ze tot bereiding onder water met een scheutje azijn of melk.

Bereidingswijze

  1. Was de schorseneren onder koud stromend water. Snijd aan beide uiteinden een stukje af en schil de schorseneren met een dunschiller. Spoel nogmaals schoon, snijd ze in stukken van 2 -3 cm. Bewaar onder water met een scheutje melk of azijn tegen verkleuren.
  2. Kook de schorseneren in water met wat zout in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af.
  3. Voor de saus: pel en snipper het sjalotje. Smelt 25 g boter in een kleine pan en fruit de sjalotsnippers 2-3 minuten. Voeg kerriepoeder toe.
  4. Roer er 25 g bloem door en laat het mengsel even pruttelen op laag vuur. Schenk al roerend 250 ml melk erbij en breng de saus aan de kook. Breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder.
  5. Schep de schorseneren door de saus. Garneer desgewenst met peterselie.

Foto: geschilde en ongeschilde schorseneren

 

Lekker met kip, gekookte eieren of een (vegetarische) burger en aardappels.

Variatie: Serveer met aardappelpuree met bosui en gekookte eieren.

Schorseneren met kerriesaus

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer