Lunch

Portobello’s gevuld met spinazie en Eggs Benedict 

Lunch

Portobello’s gevuld met spinazie en Eggs Benedict 

Egg(s) Benedict is denk ik wel mijn favoriete ontbijt en dat heeft zeker te maken met een goed bereid gepocheerd ei. Als het geel en wit mooi in harmonie zijn, ben ik blij. Ik ben altijd gefascineerd als ik de chef van Sunny Site Café in Amerika in de open keuken bezig zie. Hij maakt grote hoeveelheden gepocheerde eieren, en ik heb er nog nooit een slecht gepocheerd ei gegeten. Er zijn heel wat video’s waarop je ziet hoe je een gepocheerd ei kunt maken, maar wat mij betreft heeft het vooral met verse eieren en vaak doen te maken. Dit gerecht waar je eerst een portobello in de oven gaart, een pittig sausje maakt en wat spinazie bakt, hoort op mijn ‘lekker’ lijstje.

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 215 graden, leg folie of bakpapier op een bakblik. Verwijder de steel en wrijf de binnen- en buitenkant met een vochtig stukje keukenpapier schoon. Besmeer de portobello’s met 1 eetlepel olie en bestrooi de binnenkant met zout en peper. Leg ze met de binnenkant naar beneden op het bakblik en bak ze in ca. 12 minuten gaar.
  2. Klop in een kom (die in de magnetron kan) een glad sausje van de yoghurt, mayonaise, tijm, mosterd, citroensap en hete saus. Breng alvast een pan met ca. 10 cm water en een scheutje witte wijnazijn aan de kook voor het pocheren van de eieren.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middel vuur. Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut. Doe de spinazie met de paprikapoeder erbij en bak al scheppend ca. 1 minuut tot de spinazie geslonken is. Haal de pan onmiddellijk van het vuur.
  4. Zorg dat iedereen inmiddels wel aan tafel zit, want er moeten snel 4 mooie creaties gemaakt worden. Maak de gepocheerde eieren, haal ze er met een schuimspaan uit en laat ze even uitlekken. Zorg dat het water zacht aan de kook is en roer er met een houten lepel in zodat er een ‘kolk’ ontstaat. Breek het ei in een bakje en laat het ei voorzichtig in de ‘kolk’ glijden. Vouw het eventuele eiwit dat wegdrijft om het eigeel. En pocheer elk ei ca. anderhalve minuut. Leg de portobello’s met de binnenkant naar boven op 4 bordjes. Zet de saus 30 tot 45 seconden in de magnetron. Schep de spinazie in de portobello’s, leg daarop het gepocheerde ei en verdeel er tot slot de warme saus over. Garneer naar smaak met wat fijngehakte bieslook.
  5. P.S. Je kunt de eieren ook van te voren pocheren en ze vlak voor gebruik 30 seconden in een kom met kokend water leggen. Nelleke van Lindonk

Portobello’s gevuld met spinazie en Eggs Benedict 

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer