Lunch

Toast met pittige avocado en gepocheerd ei

Lunch

Toast met pittige avocado en gepocheerd ei

In Londen wandel ik graag in Notting Hill over Portobello road met zijn vele leuke antiekwinkeltjes. Vaste stop is een kookboekenwinkel: Books for Cooks, (4 Blenheim Crescent) waar ik in een van de lekkere banken of stoelen kookboeken lees, terwijl achter in de winkel de heerlijkste geuren opstijgen uit de testkeuken waar gerechten uit de boeken worden getest. Daar kun je ook mee lunchen. In de middag worden boven de winkel workshops gegeven. Zondag en maandag is de winkel gesloten. Vlakbij op 191 Portobelle rd lunchten wij in Electric. Open vanaf 8 uur voor full English of vegetarische breakfast of die verleidelijke eggs Benedict, maar ook yoghurt en granola, salades en smoothies of cocktails.  Snelle bediening, niet duur, hiphop muziek op de achtergrond.

Hier at ik deze toast met avocado en gepocheerd ei.

Bereidingswijze

  1. Verwijder schil en pit van de avocado en prak het vruchtvlees met een vork in fijne of grovere stukjes, net wat je lekker vindt. Voeg citroensap toe tegen verkleuren. Snijd chilipeper zonder zaadjes fijn. Voeg naar smaak chilipeper toe aan de avocado en zout en peper.
  2. Breng ruim water aan de kook met een lepel azijn. Breek een ei in een kopje. Laat het ei in het water glijden. Vouw uitlopende slierten eiwit om de dooier. Pocheer het ei 3 minuten. Haal met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken.
  3. Rooster intussen het brood. Bestrijk met een flinke laag avocado. Leg hierop het gepocheerde ei. Garneer met een partje citroen en wat bieslook en chilipoeder. Strooi er aan tafel wat zout over. Na dit gerecht bent u een hele tijd verzadigd.

Toast met pittige avocado en gepocheerd ei

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer