17 maart is het St Patrick’s Day. Een feestdag die Ieren en mensen met een Iers hart overal in de wereld vieren. Een mooie gelegenheid om het kookboek Home Sweet Home, nieuw Iers comfort food van Yvette van Boven ter hand te nemen. Wij zijn al langer fan van Yvette van Boven, zij heeft een aanstekelijke, pure stijl die je vanzelf enthousiast maakt om te gaan koken. Haar jeugd bracht Yvette door in Ierland en in het vorig jaar uitgebrachte, prachtige boek Home Sweet Home neemt ze je mee naar Ierland en naar de Ierse keuken. Een keuken die met een renaissance bezig is. Waar vroeger voedsel werd gemaakt om het gezin te voeden, wordt nu met veel zorg fantastisch eten bereid. Een nieuwe generatie thuis- en restaurantkoks geven aan oude recepten een moderne draai. Home Sweet Home gaat over de liefde voor Ierland, de gastvrije bevolking en vooral haar keuken. Je krijgt direct zin naar Ierland te gaan, zeewier te plukken, het publeven te ervaren, maar vooral ook aan het bakken en koken te gaan. Zoals echte Ierse klassiekers als soda bread, beans on toast en shepherd’s pie.
Elk recept is voorzien van een intro met vaak herinneringen aan Yvette’s Ierse jeugd. Heel treffend is het eerste recept Rozijnenscones. Denk je aan Ierland dan denk je aan een gastvrije bevolking. Iedereen die weleens bij Ieren thuis op bezoek is geweest, zal blij verrast zijn met een grote schaal warme versgebakken scones op tafel. Zo gemaakt en vreselijk lekker.
Boek: Home Sweet Home, Nieuw Iers comfort food
ISBN: 978 90 5956 754 2