Little gem met radijs en Oost-Indische kerskappertjes

Little gem met radijs en Oost-Indische kerskappertjes

Elk jaar zaai ik Oost-Indische kers in de tuin. Na de ijsheiligen strooi ik gewoon wat zaad tussen de planten in de bloementuin en tussen de courgetteplanten in de moestuin. Tot de eerste nachtvorst kan ik dan genieten van de prachtige bloemen in knalkleuren die ik samen met het jonge blad pluk voor door salades. En na de bloei pluk ik de zaaddoosjes die ik vervolgens inmaak.

Bereidingstijd: 15 minuten
Bijgerecht voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Was de little gem, sla de kropjes goed uit (of droog ze in een slacentrifuge) en snijd elk kropje in 8 partjes. Snijd de radijsjes van het groen, was ze en snijd ze in vieren.
  2. Klop van de kwark, de mayonaise, het citroensap, de mosterd, de bieslook en versgemalen peper en zout naar smaak een dressing.
  3. Leg de parten sla op een schaal. Verdeel de radijsjes erover en schenk de dressing erover. Garneer met de kappertjes. Deze frisse salade smaakt lekker met een gepofte aardappel bij gegrild vlees, vis en gevogelte.

Tip
Zelf Oost-Indische kerskappertjes maken is heel eenvoudig. Ik gebruik daar het azijnzuur van potjes augurkjes voor. Dus augurkjes op, gooi het zuur niet weg maar gebruik het om Oost-Indische kerskappertjes mee te maken. Na 2 maanden in het zuur zijn ze al klaar voor gebruik.

Little gem met radijs en Oost-Indische kerskappertjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer