Barbecue

Lamsnek op cederhout van de barbecue

Barbecue

Lamsnek op cederhout van de barbecue

Deze zomer weet van geen wijken. Met dit overheerlijk barbecuegerecht van Emilie van der Woerd van www.kokenophout.com, waarbij zij lamsnek eerst in een kruidig mengsel laat marineren en daarna op de cederhouten barbecueplank nog eens bestrijkt met een verfijnd glazuur en in een gesloten barbecue laat garen. Dat wordt zomers genieten!

Bereidingswijze

  1. Hak de oreganoblaadjes grof. Pers de teen knoflook uit boven een wijde kom en roer de mosterd, olijfolie, paprikapoeder, oregano, tijmblaadjes en het grove zeezout erdoor.
  2. Wrijf de lamsnek royaal in met deze marinade en leg het vlees in de kom van de marinade. Dek de kom af en laat het vlees 2-3 uur in de koelkast marineren.
  3. Maak ook het glazuur: Boen de citroen schoon en snijd de citroen in de lengte in 8 partjes. Pers 1 partje citroen uit boven een kom en roer de honing, rode wijnazijn en peterselie erdoor.
  4. Neem de kom met het vlees uit de koelkast en laat het vlees in 1 uur weer op kamertemperatuur komen.
  5. Steek de barbecue aan en breng deze met gesloten deksel op een temperatuur van 120 ° C. Laat intussen de BbqPlank 10-15 minuten weken in een bak met water.
  6. Dep de BbqPlank droog en leg de gemarineerde lamsnek erop en steek een kernthermometer in het dikste deel van het vlees. Verdeel de takjes rozemarijn en de partjes citroen rond het vlees.
  7. Leg de BbqPlank op het rooster van de barbecue, sluit het deksel en laat het vlees rustig garen tot de kerntemperatuur 46 °C is.
  8. Keer het lamsvlees op de plank en bestrijk het royaal met het glazuur en laat het vlees vervolgens doorgaren tot 52 °C voor medium rare. (het vlees zal tijdens het rusten doorgaren tot 54 ° C).
  9. Neem de plank met de geroosterde lamsnek van de bbq. Verpak het eventueel vlees losjes in aluminiumfolie en laat het vlees minimaal 15 minuten rusten. Tijdens het rusten gaart het vlees door tot 54 °C.
  10. Serveer de lamsnek in mooie plakken met op de barbecue gepofte aardappelen en een Griekse salade.

Kijk voor meer informatie over Emilie van der Woerd en cederhouten barbecueplanken op www.kokenophout.com

 

Lamsnek op cederhout van de barbecue

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer