Als de kleinkinderen komen vragen ze vaak of ik de ‘harde spaghetti met spinazie’ weer een keer kan maken. Daar bedoelen ze deze knapperige frittata van ramen mee, een heerlijke frittata voor kinderen. Voor de volwassenen zet ik dan nog wat gebakken champignons of plakjes uitgebakken bacon of ham op tafel. En altijd maak ik er een tomaten salsa bij voor de pittige frisheid.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 185 graden. Hak de bosui in kleine stukjes tot je ongeveer 1,5 cup hebt.
- Verhit de olie in de pan op middel vuur en bak de knoflook en bosui al roerend tot ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg de helft van de spinazie en 2 eetlepels water toe en kook afgedekt tot de spinazie is geslonken, roer even door. Voeg nu de rest van de spinazie met 1 eetlepel water toe en dek weer af. Kook ca 2 minuten en roer alles even door elkaar. Haal de pan van het vuur.
-
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Voeg een halve theelepel zout toe en breek elk ramenblok in 4 stukjes. Breng weer aan de kook en roer af en toe tot de ramen al dente is (ca. 3 minuten). Haal de ramen zo nodig uit elkaar, laat uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud water. Doe de uitgelekte, gekookte ramen bij de spinazie in de pan en verdeel alles gelijkmatig.
- Klop de eieren los en meng met de Worcestershire saus, boursin en wat zout en peper tot een gladde saus. In de keukenmachine of gewoon met de hand. Giet het eimengsel nu gelijkmatig over de spinazie en meng voorzichtig met een vork zodat het eimengsel een beetje naar beneden zakt.
-
Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas en bak ca. 35 minuten in de oven. Bak tot het gerecht iets omhoogkomt en de tandestoker, die je in het midden steekt, schoon is. Strooi er naar keuze nog wat Parmezaanse kaas over voordat je de frittata serveert. En vergeet niet er een lekker salsa bij te serveren.