Rode rijst is heel smaakvol en voedzaam in combinatie met geroosterde bloemkool, paprikapesto en basilicumolie zet je een bijzonder gerecht op tafel. Ik serveerde er lamsworstjes bij maar ook in combinatie met feta, verse geitenkaas of kip smaakt dit gerecht heerlijk. Kun je geen rode rijst krijgen gebruik dan zilvervliesrijst.
Bereidingstijd: 45 minuten
Bereidingswijze
- Kook de rijst in ca. 40 minuten in water met zout naar smaak gaar. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
- Halveer de bloemkoolroosjes en leg ze op een met een bakmatje bekleed bakplaat. Bestrooi ze met versgemalen peper en zout naar smaak en bestrijk ze met 2 el van de olijfolie. Rooster ze in ca. 25 min. in de voorverwarmde oven beetgaar.
- Pureer intussen de geroosterde paprika met de knoflook, de pijnboompitten en 4 el olijfolie. Breng op smaak met versgemalen peper.
- Pureer de basilicum met 2 el olijfolie.
- Schep de rijst op een schaal, verdeel de bloemkool, de tomaatstukjes en de komkommer erover. Lepel er een beetje van paprikapesto en basilicumolie over. Knijp de citroen erboven uit. Lekker met lamsworstjes.
Tip
De overgebleven paprikapesto en basilicumolie smaken heerlijk bij een pasta met verse geitenkaas en tuinerwtjes.