Gebak

Carrot cake met sinaasappel en walnoten

Gebak

Carrot cake met sinaasappel en walnoten

Carrot cake met sinaasappel en walnoten wordt al eeuwen gebakken. De zoete wortel kan een deel van de dure suiker vervangen en is gezond en lekker. In Amerika en Engeland is roomkaasglazuur favoriet. U kunt ook kiezen voor slagroom of noten crème. Versier de taart naar eigen idee. Dit keer met chocolade voor Pasen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een ronde vorm in van 22 of 24 cm en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Schil en rasp de wortel op een grove rasp. Boen de schil van de sinaasappel onder stromend water schoon. Rasp de schil (niet het wit) met een fijne rasp. Bewaar 10 noten als garnering hak de rest in stukjes.
  3. Klop de olie en de suiker met een mixer ca. 3 minuten. Voeg de eieren al kloppend één voor één toe tot een glad mengsel.
  4. Roer in een kom de bloem, de specerijen, wat zout en bakpoeder door elkaar en spatel door het oliemengsel. Spatel de wortel, de sinaasappelrasp en de noten door het beslag en schep het in de taartvorm.
  5. Bak de taart in het midden van de oven in ca 1 uur gaar. Prik een satéstokjes in het midden, dit moet er schoon uitkomen. Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen. (Bijv. een nacht).
  6. Afwerking en garnering: snijd de taart in 2 lagen. Snijd de schil van de sinaasappel met het wit eraf. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op. Besprenkel de taartbodem met sap. Bestrijk de onderste laag met slagroom en verdeel de partjes sinaasappel erover. Dek af met de bovenste laag.
  7. Klop de roomkaas met het poedersuiker luchtig. Bestrijk hiermee de bovenkant. Garneer naar keuze. Bewaar de taart in de koelkast.

Uit deze taart snijdt u 10-12 punten.

Carrot cake met sinaasappel en walnoten

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer