Zo’n lekkere gevulde Chinese kippensoep met boontjes, paksoi en noedels gaat er altijd wel in. Als je de kip vanavond kookt heb je de bouillon al klaar en staat vervolgens de volgende dag in zo’n 20 minuten een lekkere soep op tafel. Een heerlijke weekendsoep die prima smaakt na een boswandeling of als lichte avondmaaltijd.
Soep voor 4 personen
Bereidingstijd bouillon: ± 40 minuten
Bereidingstijd soep: ± 20 minuten
Bereidingswijze
- Kook de sperziebonen 5 minuten in water met zout en giet ze af. Snijd intussen de paksoi in repen en houd het wit en het groen apart.
- Breng de bouillon met de noedels aan de kook en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd het witte gedeelte van de paksoi toe.
- Schep de mie en de paksoi uit de bouillon in de kommen. Verdeel er de kip, de sojaboontjes, de oesterzwammen, het groen van de paksoi en de bosui over de kommen.
- Schep de hete bouillon erover en bestrooi met het sesamzaad. Serveer de Chinese kippensoep met boontjes, paksoi en noedels direct met eetstokjes en een soeplepel.
Tip
Zelfgemaakte Aziatische kippenbouillon
1. Leg 2 kippenbouten met 1 in stukken gesneden gepelde ui, 2 gepelde teentjes knoflook, 3 cm in plakjes gesneden gemberwortel, 1 kleine in stukken gesneden prei, 1 kleine in plakjes gesneden winterwortel, 2 theelepels Chinees vijfkruidenpoeder, 2 steranijssterren en 2 kippenbouillontabletten in een ruime pan.
2. Schenk er 1½ l water op en breng alles aan de kook. Kook de kip in ± 30 minuten op een heel laag vuur helemaal gaar.
3. Neem de kip uit de pan en zeef de bouillon. Breng de bouillon eventueel op smaak met versgemalen peper en een beetje vissaus. Pluk het kipvlees van de botjes.