Primeur! In Engeland hebben ze een pitloze avocado geïntroduceerd bij Marks&spencers. Avocado’s zijn hot en hip. Er is zelfs een restaurant dat de ‘Avocado show’ heet in Amsterdam. Pitloze avocado’s konden ook niet uitblijven. Het schoonmaken van een avocado is niet ingewikkeld, wel kan het een gevaarlijk klusje zijn omdat je op de gladde pit kunt uitschieten. De vele ongelukken in de keuken met deze vrucht hebben er voor gezorgd dat er een pitloze avocado is ontwikkeld. De gezonde vrucht heeft een iets andere vorm dus voor mij nieuwe inspiratie voor receptontwikkeling. En waarschijnlijk ook heel handig om deze wraps mee te maken.
Gourmetten in je pyjama!
Gourmetten in je pyjama Gourmetten is al jaren een topper op de feestdagen, het maakt niet uit of het nu kerst of pasen is. Het komt ieder jaar terug. De supermarkten spelen daar goed op in en bedenken complete gourmetschotels voor je. Nu heb ik thuis een kleine dame rond lopen die het heeeeel leuk
Lees meerVegan Zuivel
Plantaardig eten is hip en zoals ik zeg, het nieuwe gewoon. Het is best makkelijk te doen om minder vis of vlees te eten zeker als het van goede lokale kwaliteit is. Wat ik zelf nog lastig vind is die heerlijke kaas en boter te laten staan. Dus met het boek van Emilie hoop ik
Lees meerTruffelbrie maken
Truffelbrie maken Truffelbrie dat wil je eten. Nu! In het truffelseizoen! Maak zelf echte truffelbrie. Begin september waren wij met ons culinair netwerk bij Judith Evenaar in de Truffelgaard in Renkum. Dit is de eerste echte truffelkwekerij in Nederland. Voordat Judith ons haar verhaal vertelde, liet zij ons eerst een heerlijk stukje zelfgemaakte truffelbrie proeven.
Lees meer