Peashoots ofwel groene erwtenscheuten maak je in je eigen keuken of tuin. Om peashoots of wel groene erwtenscheuten te kweken koop je bij de natuurwinkel hele gedroogde groene erwten. (Dus niet de spliterwten voor die we voor de erwtensoep gebruiken). Hiermee maak je binnen een week peashoots. Doe een beetje aarde in een (glazen)pot. Schenk er een beetje water op en binnen twee dagen zie je de groene erwten uitlopen. De wortels gaan eerst naar beneden en dan schieten ze omhoog. De jonge erwtenscheuten zijn rijk aan vitamines en mineralen. Het is niet alleen lekker en gezond. Het staat ook bijzonder decoratief in de keuken of op tafel. Zelf knip ik er lekker van tijdens de lunch, het gaat over de pasta en de groene salade wordt nog lekkerder. Je soep kun je ‘op pimpen’ met deze hippe garnering en je smoothie krijgt extra energie. Dit experiment is niet alleen leuk voor jezelf. Juist kinderen zijn erg onder de indruk omdat ze zien hoe snel het groeit. Voor je het weet maak je iedere maand nieuwe groene erwtenscheuten of geef je het cadeau. Al eerder heb ik zelf ook taugé gekweekt van mungbonen. Maak deze gelijk ook nu je toch bezig bent. Lees hier wat je daarvoor nodig hebt.
Geef een reactie Reactie annuleren
Maak met ‘aquafaba’ plantaardig meringue
Veganisten en mensen met een ei-intolerantie zullen heel blij zijn met het recept van Eke Marien. In zijn nieuwe kookboek ‘bakken met kennis’ staat het recept voor reuzen kikkererwtenmeringue. Mijn oog viel er direct op, ideaal voor wie 100% plantaardig wil eten. Je kunt eiwitten vervangen door het vocht uit potten peulvruchten te gebruiken. Laat
Lees meerSalade - 100 recepten voor eenvoudige salades en dressings
Salade recepten schrijven is een heel dankbaar onderwerp door de frisse kleuren ziet het er in beeld altijd mooi uit. Salades zijn meer dan groene blaadjes sla, daar begint het nieuwe kookboek van Janneke Philippi mee. Een nieuw seizoen, nieuwe inspiratie en een nieuw boek. Dit is precies wat je nodig hebt na de donkere wintermaanden. Door
Lees meerViva de friet
Eén ding kunnen we België niet ontzeggen. Het is het land van de friet. De Belgen zijn de eersten om dit beeld te nuanceren. Ga maar eens naar het Frietmuseum in Brugge, waar je veel wetenswaardigheden te zien en te horen krijgt. De aardappel stamt uit Peru. Peru zou wel vierduizend variëteiten van de aardappel
Lees meer
[…] Tip Erwtensprouts zijn de jonge toppen van erwten of peulenplantjes. Heb je een moestuin en zijn de erwten en peulen al gezaaid dan kun je rustig een paar topjes knippen om de soep mee te garneren. De planten groeien gewoon verder. Of zaai wat zaden in een pot in de vensterbank. […]