Peashoots ofwel groene erwtenscheuten maak je in je eigen keuken of tuin. Om peashoots of wel groene erwtenscheuten te kweken koop je bij de natuurwinkel hele gedroogde groene erwten. (Dus niet de spliterwten voor die we voor de erwtensoep gebruiken). Hiermee maak je binnen een week peashoots. Doe een beetje aarde in een (glazen)pot. Schenk er een beetje water op en binnen twee dagen zie je de groene erwten uitlopen. De wortels gaan eerst naar beneden en dan schieten ze omhoog. De jonge erwtenscheuten zijn rijk aan vitamines en mineralen. Het is niet alleen lekker en gezond. Het staat ook bijzonder decoratief in de keuken of op tafel. Zelf knip ik er lekker van tijdens de lunch, het gaat over de pasta en de groene salade wordt nog lekkerder. Je soep kun je ‘op pimpen’ met deze hippe garnering en je smoothie krijgt extra energie. Dit experiment is niet alleen leuk voor jezelf. Juist kinderen zijn erg onder de indruk omdat ze zien hoe snel het groeit. Voor je het weet maak je iedere maand nieuwe groene erwtenscheuten of geef je het cadeau. Al eerder heb ik zelf ook taugé gekweekt van mungbonen. Maak deze gelijk ook nu je toch bezig bent. Lees hier wat je daarvoor nodig hebt.
Geef een reactie Reactie annuleren
Spruitjes, gezonde winterkost. Lekker als je ervan houdt
Spruitjes smaken volgens mij zoals ze ruiken als je ze kookt en dat is niet best. Het is de enige groente die ik echt veel liever niet eet. Nog steeds niet, terwijl mijn onlangs overleden moeder toch zo haar best gedaan heeft mij spruiten te leren eten. Als aan het begin van de winter de
Lees meerKruimeldeeg
Kruimeldeeg is een basisdeeg wat je heel gemakkelijk met je handen maakt en als je het sneller wilt maken start dan in de keukenmachine met vlinderhaak. Als je een kruimeldeeg te lang kneed wordt het vanzelf een deegbal om koekjes mee te maken. Hoe groter de kruimel hoe krokanter de bovenkant van de kruimeltaart. Bereiding;
Lees meerBrodo
Het is tijd voor Brodo. De herfst komt eraan, het weer verandert dus dat betekent dat we ook weer andere dingen gaan eten. Op een sombere middag is het heerlijk om een kop soep of zelf getrokken bouillon te eten. In New York is er zelfs een nieuwe rage ontstaan om het hele jaar door ‘’brodo’
Lees meer
[…] Tip Erwtensprouts zijn de jonge toppen van erwten of peulenplantjes. Heb je een moestuin en zijn de erwten en peulen al gezaaid dan kun je rustig een paar topjes knippen om de soep mee te garneren. De planten groeien gewoon verder. Of zaai wat zaden in een pot in de vensterbank. […]