Blog

Jonge Zeeuwse, unieke eenjarige mosselen tijdelijk verkrijgbaar

Jonge Zeeuwse worden de unieke eenjarige mosselen genoemd die dit najaar tijdelijk verkrijgbaar zijn. De eenjarige mosselen hebben een kleine, volle schelp en een romige smaak. Dankzij de uitzonderlijke zaadval in 2024 is deze tijdelijke delicatesse dit najaar ruim beschikbaar. De Jonge Zeeuwse is geen mossel voor de klassieke dampende pot, maar voor verfijnde gerechten

Blog

Jonge Zeeuwse, unieke eenjarige mosselen tijdelijk verkrijgbaar

Jonge Zeeuwse worden de unieke eenjarige mosselen genoemd die dit najaar tijdelijk verkrijgbaar zijn. De eenjarige mosselen hebben een kleine, volle schelp en een romige smaak. Dankzij de uitzonderlijke zaadval in 2024 is deze tijdelijke delicatesse dit najaar ruim beschikbaar. De Jonge Zeeuwse is geen mossel voor de klassieke dampende pot, maar voor verfijnde gerechten

Jonge Zeeuwse, unieke eenjarige mosselen tijdelijk verkrijgbaar

Jonge Zeeuwse worden de unieke eenjarige mosselen genoemd die dit najaar tijdelijk verkrijgbaar zijn. De eenjarige mosselen hebben een kleine, volle schelp en een romige smaak. Dankzij de uitzonderlijke zaadval in 2024 is deze tijdelijke delicatesse dit najaar ruim beschikbaar.


De Jonge Zeeuwse is geen mossel voor de klassieke dampende pot, maar voor verfijnde gerechten om te delen – tapasstijl, apéro-style zoals in België en Frankrijk. Ideaal voor kleine, smaakvolle hapjes, passend bij de herfstsfeer.

Het verschil met de klassieke oogst
Het bijzondere aanbod is er niet elk jaar. In 2025 is er echter een groot aanbod als gevolg van de historische grote zaadval van het voorjaar 2024. De cyclus van de mossel begint bij een zaadval in het voorjaar. De ‘normale’ nieuwe oogst betreft tweejarige mosselen die vanaf juli geoogst worden nadat zij zijn hersteld van hun voortplanting in het voorjaar.

Duurzaam geproduceerd eiwit
De jonge mosselen zijn niet alleen smaakbommetjes, ze scoren ook goed qua duurzaamheid. Mosselen hebben de laagste ecologische voetafdruk van alle dierlijke eiwitbronnen. De Zeeuwse mosselkweek is bovendien MSC-gecertificeerd en biologisch.

Auteur

Tilly Sintnicolaas

Food communicatie professional
Over de auteur

Tilly Sintnicolaas, initiator van Uit de Keuken van 8, gespecialiseerd in communicatie over food met haar eigen marketing-communicatiebureau waar naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskenmerken en keukenapparatuur voorbij komen. ‘Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van mijn vak!’
www.bureausintnicolaas.nl

Lees meer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *