Vis

Mosselen met zure mosterdsaus

Vis

Mosselen met zure mosterdsaus

September is de maand voor verse mosselen. Nog even genieten van het zomergevoel. Kook de mosselen zoals je gewend bent of volg onderstaand recept. En maak er zo’n ouderwets lekkere zure mosselsaus met veel mosterd bij. Met stokbrood of frieten en een salade erbij een echte vrijdagavond maaltijd, die in 20 minuten op tafel staat.

Bereidingswijze

  1. Schenk de olijfolie in een grote (mossel)pan. Spoel de mosselen in een vergiet onder stromend water, laat ze even uitlekken en leg de mosselen in de pan. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die ook na een flinke tik tegen het werkvlak niet vanzelf dicht gaan.
  2. Verdeel de groenten en peterselie tussen de mosselen en zet het deksel op de pan. Kook de mosselen op hoog vuur 6-8 minuten tot alle schelpen open staan. Schud de pan af en toe.
  3. Meng intussen in een kom mayonaise, mosterd en witte wijnazijn met een garde of handmixer tot een vrij dunne, gladde saus. Breng op smaak met enkele druppels citroensap en wat zout en peper.
  4. Schep de mosselen met groenten in grote diepe borden.
  5. Roer nog 1-2 eetlepels van het mosselvocht door de saus. Schenk de saus in kleine schaaltjes en zet die bij de borden, zodat ieder een eigen schaaltje heeft om de saus uit te dippen.

Mosselen met zure mosterdsaus

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer