Trouwe lezers weten zich misschien nog te herinneren dat ik vorig jaar een boerenkool-‘stripper’ had gespot in Florida. Een handig hulpmiddel om snel en eenvoudig zelf boerenkoolbladeren van hun stugge stelen te rissen. Een aanrader, want er gaat niets boven echt verse boerenkool zo van de stronk. Vers geriste boerenkool heeft immers meer smaak dan de heel fijn gesneden panklare boerenkool uit de supermarkt. De boerenkoolstripper bestaat simpelweg uit een ‘oog’vormig plaatje van kunststof met langs de rand gaatjes in verschillende maten, zodat je er ook kruiden mee van hun takjes kunt rissen. Inmiddels is de boerenkoolstripper ook hier online te koop en misschien ook in kookwinkels. Prijs ca. 13,-
Het groenteboekje
Waarom zou je groente en fruit eten? Simpel weg omdat het beter voor je gezondheid is, beter voor de wereld en 'freaking lekker'.
Lees meerKool & kool
Kool… het lijkt zo’n doodgewone wintergroente. Tot je er wat dieper induikt. Dan blijkt kool een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zo blijkt de Brassica Oleracea – dit is de Latijnse naam voor de totale koolfamilie – over de hele wereld onnoemelijk veel eetbare soorten te hebben voortgebracht. Het lijkt waarschijnlijk dat de eerste ‘oer’kolen in het Middellandse zeegebied al zo’n 5000 jaar geleden in cultuur werden gebracht.
Lees meerZesteur snijdt reepjes schil van citrusvrucht
Als smaakmaker in zoete en hartige gerechten gebruik ik graag de schil van citrusvruchten. Om snel en eenvoudig fijne reepjes schil te trekken gebruik ik een zesteur. Een zesteur is eigenlijk een soort horizontaal mesje, met – als het een goede is – “scherpe” ronde gaten, die er in een keurig rijtje naast elkaar in
Lees meer