Pompoenpittencrackers

Pompoenpittencrackers

Deze heerlijke knapperige crackers van fijngemalen pompoenpitten en amandelen met havermout en volkorenmeel maak je snel en makkelijk zelf. Ze zijn een lekkere ondergrond voor de hapjes met koolspiralen. En doen het ook goed op een uitgebreide borrelplank.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de amandelen, pompoenpitten en havermout in de keukenmachine tot een fijn meel.
  2. Voeg het volkorenmeel, ½ theelepel zout, de olie en 50 ml water toe. Meng alles tot een samenhangend deeg.
  3. Neem het deeg uit de keukenmachine en kneed het met de hand goed door.Rol het deeg op een stuk keukenpapier uit tot 2-3 mm dik.
  4. Steek met de uitsteekvorm rondjes uit het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kneed de restjes deeg samen goed door, rol opnieuw uit en steek er weer rondjes uit.
  5. Bak de crackers in de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat de crackers op de bakplaat afkoelen. Bewaar ze in een goed afgesloten trommel.

Pompoenpittencrackers

Ingrediënten

Robert Herder messen: Altijd vlijmscherp!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer